Çörek Otlu Misket Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çörek Otlu Misket Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep ( olmasada olur)
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı çörek otu
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un (aldığı kadar)

Çörek Otlu Misket Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarin, yumurta beyazı, sıvı yağ, tuz, mahlep, sirke, kabartma tozu, çörek otu bir kapta yoğurulmaya başlanır.
Un yavaş yavaş ek edilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Fındık büyüklüğünde form verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı olabildiğince sürülür.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Not :bu tanımdan 1 fırın tepsisi çıkıyor.

Çörek Otlu Misket Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst