- Konu Yazar
- #1
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
150 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(sarısı üzerine)
2, 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel oda sıcaklığında erimiş margarini karıştırma kabına alıyoruz.
Daha sonra un hariç bütün materyalleri ekliyoruz.
Yumurta akını da kullanıyoruz ve unu da yavaş yavaş ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük küçük toplar yapıyoruz .
En son olarakta yumurta sarısını sürüp 170 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun
150 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta(sarısı üzerine)
2, 5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel oda sıcaklığında erimiş margarini karıştırma kabına alıyoruz.
Daha sonra un hariç bütün materyalleri ekliyoruz.
Yumurta akını da kullanıyoruz ve unu da yavaş yavaş ekleyip yeterlice yoğuruyoruz.
Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye küçük küçük toplar yapıyoruz .
En son olarakta yumurta sarısını sürüp 170 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun