SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket katı yağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
1 buçuk yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı çörekotu
Yarım çay kaşığı mahlep (olmasada olur)
Aldığı kadar un
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta sarısı, çörekotu ve un hariç tüm materyalleri mutfak robotunun içine koyup krema kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
Daha sonra öteki bir kabın içine karışımı alıyoruz.
İçine çörek otu ve unu koyup ele yapışmayan ama çokta sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine diziyoruz. (yağlı kağıt kullanılmalı)
Son olarak yumurta sarısını bir çay kaşığı su ile sulandırıp üzerine sürüyoruz.
Alt üst 190 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket katı yağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
1 buçuk yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı çörekotu
Yarım çay kaşığı mahlep (olmasada olur)
Aldığı kadar un
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta sarısı, çörekotu ve un hariç tüm materyalleri mutfak robotunun içine koyup krema kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
Daha sonra öteki bir kabın içine karışımı alıyoruz.
İçine çörek otu ve unu koyup ele yapışmayan ama çokta sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine diziyoruz. (yağlı kağıt kullanılmalı)
Son olarak yumurta sarısını bir çay kaşığı su ile sulandırıp üzerine sürüyoruz.
Alt üst 190 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı