Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket katı yağ (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta (sarısı üstüne)
1 buçuk yemek kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı çörekotu
Yarım çay kaşığı mahlep (olmasada olur)
Aldığı kadar un

Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta sarısı, çörekotu ve un hariç tüm materyalleri mutfak robotunun içine koyup krema kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
Daha sonra öteki bir kabın içine karışımı alıyoruz.
İçine çörek otu ve unu koyup ele yapışmayan ama çokta sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Küçük yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine diziyoruz. (yağlı kağıt kullanılmalı)
Son olarak yumurta sarısını bir çay kaşığı su ile sulandırıp üzerine sürüyoruz.
Alt üst 190 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst