Çörek (Oklavasız Kat Kat) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt 200 ml
1 su bardağı su 200 ml
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5/6 su bardağı un
Üzeri için ;
1 yumurta sarısı
Çörek otu / susam
Arası için;
125 gram tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ eritilecek
Çörek (Oklavasız Kat Kat) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve su yoğurma kabının içerisine alınır içine mayayı katıp çırpılır.
Sonra tuz eklenir ,sonra da un yavaş yavaş eklenip yumuşak bir hamur yapılır.
Fırın mayasında 20/25 dk kadar hızlı mayalama yaptım.
Alt üst 50 derece sıcaklıkla 2-3 dk fırın ısıtılıp kapatılır kapatılıktan sonra mayalanması için hamurun üstü kapanır ve mayalandırılır.
Hamur mayalandıktan sonra mayası alınıp 3 bezeye bölünür, sonra her birini 40 cm kadar yuvarlak şekilde merdaneyle un serpilerek açılır.
Hepsi açıldıktan sonra üst üst konur, en üsteki acılan hamura eritilen yağlı karışımdan sürülür.
Ortaya katlanır ,4 köşesinden her katına yağ sürülür, sonra alttaki ikinci hamurda onun üzerine her katına yağ sürülecek şekilde üzerine katlanır.
En altta kalan acılmış hamuru da aynı şekilde yapır her katına yağ sürülüp kapatılır.
Ters çevrilip yağlı kağıt olan fırın tepsisine koyulur.
10/15 dk dinlendirdikten sonra el ile hamuru yavaş yavaş tepsinin tamamına açılır içi yağlı olduğu için kolay şekilde yayılıyor.
En son üstüne bir yumurta sarısı sürülür.
Çörek otu ve susam serpilip 190 derece önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Çörek (Oklavasız Kat Kat) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt 200 ml
1 su bardağı su 200 ml
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
5/6 su bardağı un
Üzeri için ;
1 yumurta sarısı
Çörek otu / susam
Arası için;
125 gram tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ eritilecek
Çörek (Oklavasız Kat Kat) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve su yoğurma kabının içerisine alınır içine mayayı katıp çırpılır.
Sonra tuz eklenir ,sonra da un yavaş yavaş eklenip yumuşak bir hamur yapılır.
Fırın mayasında 20/25 dk kadar hızlı mayalama yaptım.
Alt üst 50 derece sıcaklıkla 2-3 dk fırın ısıtılıp kapatılır kapatılıktan sonra mayalanması için hamurun üstü kapanır ve mayalandırılır.
Hamur mayalandıktan sonra mayası alınıp 3 bezeye bölünür, sonra her birini 40 cm kadar yuvarlak şekilde merdaneyle un serpilerek açılır.
Hepsi açıldıktan sonra üst üst konur, en üsteki acılan hamura eritilen yağlı karışımdan sürülür.
Ortaya katlanır ,4 köşesinden her katına yağ sürülür, sonra alttaki ikinci hamurda onun üzerine her katına yağ sürülecek şekilde üzerine katlanır.
En altta kalan acılmış hamuru da aynı şekilde yapır her katına yağ sürülüp kapatılır.
Ters çevrilip yağlı kağıt olan fırın tepsisine koyulur.
10/15 dk dinlendirdikten sonra el ile hamuru yavaş yavaş tepsinin tamamına açılır içi yağlı olduğu için kolay şekilde yayılıyor.
En son üstüne bir yumurta sarısı sürülür.
Çörek otu ve susam serpilip 190 derece önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Çörek (Oklavasız Kat Kat) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı