Corbaya un yerine ne konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
260.267
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çorbaya un yerine ne konur?​

Çorba kıvamı püf noktaları Un dışında nişasta ilave edilerek de çorbanın yoğunluğu rahatlık ile arttırılabilir.

Terbiyede un yerine ne kullanılır?​

5) Kıvam Arttırmak Un dışında kıvam artırıcı olarak nişasta takviyesi yapabilirsiniz. Kıvamı koyu olan çorbaya, yapımında kullanılan su, sıcak bir şekilde eklenmelidir.
- Karıştırma kabınıza yumurtanın sarısını ve limonun suyunu alın, güzelce çırpın.
- Bu karışımı çorbanız kaynarken yavaş yavaş ilave edin.
- Bu terbiye daha çok taneli çorbaların içerisinde kullanılır.
- Bu terbiye çorbanıza hem kıvam hem de ekşi bir aroma vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
Kaynayan çorbaya un konur mu?
Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.
Sulu çorbaya un nasıl kavrulur?
Bir diğer yöntem ise unla yağı kavurarak çorbanın kıvamını yoğunlaştırmak. Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır.

Çorbanın içine un nasıl kavrulur?​

Bir kaşık un ve tereyağı tavada kavrulur. Burada kavrulma miktarı yanma açısından önemli olduğundan ideal kavurma süresi unun hafif kahverengi bir renk almasına kadar devam eder. Çorbadan alınan bir kepçe çorba, terbiye ile karıştırılır.

Çorbayı bağlamak için ne yapılır?​

Karıştırma kabında yumurta sarısı, un ve yoğurt boza kıvamında koyu bir kıvam alacak şekilde çırpılır. Terbiyenizi çorbaya katarken çorbanın kısık ateşte olması önemlidir. Karışım yoğurt içerdiğinden yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe alınarak terbiye ile karıştırılır ve çorbaya öyle ilave edilir.
Terbiye için, yoğurt ve unu iyice karıştırın. Ilıması ve çorbanın kesilmemesi için, azar azar haşlanan pirincin suyundan ilave edip karıştırın. Bir taraftan kepçeyle karıştırıp, bir taraftan terbiyeyi ilave edin. Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
Terbiyeye ne konur?
Unlu terbiye nasıl yapılır?
5- UNLU TERBİYE : Bir kaşık un ile bir kaşık tereyağının tavada, pembeleşinceye kadar, kavrulması ile elde edilir. Terbiye çorbaya karıştırılırken; çorbanın ateşi kısılır, çorbadan bir kepçe çorba alınarak terbiyeye ilave edilip karıştırılır ve çorbaya yavaşça ilave edilerek, karıştırılır.

Çorbaya un nasıl katılır?​

Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır. Dilerseniz 1 kepçe çorbanızı ayırıp içerisine nişasta koyarak hızlıca çırpabilir, onu da çorbanıza ilave edebilirsiniz.

Çorbayı koyulaştırmak için ne yapılır?​

PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.
Çorba İçin: Mercimekleri bol suda yıkayın.Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun.
Çorbaların terbiyesi nasıl yapılır?
 
Geri
Üst