AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Corbaya kivam nasil verilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çorbaya kıvam nasıl verilir?​

Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.

Sadece çorba içerek kilo verilir mi?​

DETOKS ETKİSİ YAPAR Çünkü öğünlere çorba ile başladığınızda; çorbanın düşük kalori sağlaması ama midede fazla yer kaplayarak kısa sürede doygunluğa ulaşmanızı kolaylaştırması daha fazla yemenizi önler. Böylece hem öğünde, hem de gün içinde az kalori alarak zayıflama etkisini de vücutta doğal olarak sağlarsınız.
Sebze çorbası nasıl yapılıyor?
Lokanta Usulü Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve soyun.
- Sebzeleri hafifçe kavurmak için 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın.
- Ardından kabağı da ekleyerek biraz daha karıştırın ve üzerine suyu ekleyin.
Çorbanın Katilasmasi icin ne yapilir?
Bir diğer yöntem ise unla yağı kavurarak çorbanın kıvamını yoğunlaştırmak. Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır.

Şehriye Çorbası nasıl koyulaştırılır?​

UNLA MEYANE YAPARAK ÇORBAYA EKLEYEBİLİRSİNİZ Nişasta içerikli malzemeler kadar doğrudan nişasta ya da un eklemek de çorbayı koyulaştırmanın bir diğer yoludur. Özellikle el blender’ınız yoksa, unu tereyağında ya da yağda kavurup elde edeceğiniz meyaneyi çorbaya ekleyerek koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.

Çorbanın unu fazla olursa ne yapılır?​

Eğer un kıvamını ayarlayamaz ve çok fazla koyduğunuz taktirde çorba oldukça fazla yoğun bir hal alabilmektedir. Kıvamı koyu olan çorbaya, yapımında kullanılan su, sıcak bir şekilde eklenmelidir. Eğer çorbanın unu az gelmiş ise ayrı bir kap içerisinde un ve tereyağını pişirerek çorbaya ilave edilebilmektedir.
Koyu olan çorbaya ne yapılır?
Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyerek çorbanızın kıvamını açabilirsiniz. Eğer çorbanız çok sulu olduysa ayrı bir tavada yağ ve unu kavurup kıvamını koyulaştırabilir ya da çorbanızı bir süre daha kaynatabilirsiniz. Böylelikle çorbanın içindeki fazla su buharlaşacaktır.
 
Geri
Üst