AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Corbanin icine atilan kitir ekmek nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.140
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çorbanın içine atılan kıtır ekmek nasıl yapılır?​

Kıtır Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Evde kalan bayat ekmekleri ya da dilim paket ekmekleri minik kare parçalar halinde kesin.
- Bir küçük kasede zeytinyağı, baharat ve sarımsakları karıştırın.
- Bu karışımı, küp şeklinde doğranan ekmeklerin üzerine döküp, tüm ekmeklerle temas edene kadar karıştırın.

Kıtır ekmeğe ne denir?​

Kıtır ekmeğe ne denir?
Kruton (Kıtır Ekmek) İçin Malzemeler : 8 dilim ekmek.

Ekmek Kıtırı nasıl saklanır?​

Ekmek Kıtırı nasıl saklanır?
Mümkün olduğunca bütün halde, dilimlemeden saklayın. Ekmeği saklamak için plastik poşetler yerine hava almayan ekmek saklama kutularını tercih edin. Ekmeklerin hızlıca küflenmesinin önüne geçmek için ekmek kutunuzu ara ara sirkeli bir bezle silin.

Kıtır ekmek kaç dakikada pişer?​

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, baharatlı krutonları 20-25dk kadar pişirin. Üzerleri kızardıktan sonra, fırında baharatlı krutonları, fırından çıkartıp, kullanabilirsiniz.

Kruton ekmek ne kadar saklanır?​

Kruton ekmek ne kadar saklanır?
Baharatlı kruton için; doğradığınız ekmeklerin üzerinde zeytinyağı, tuz ve baharatları gezdirin. Hafif karıştırın. Ve aynı şekilde fırında kızartın. Hazırladığımız baharatlı ya da baharatsız krutonlar, soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyularak 5-6 gün boyunca buzdolabında saklanabilir.

Kruton nasıl yapılır?​

Kruton nasıl yapılır?
Kruton (Baharatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ekmekler küçük parçalar halinde doğranır.
- Baharatlı kruton için; doğradığınız ekmeklerin üzerinde zeytinyağı, tuz ve baharatları gezdirin.
- Hazırladığımız baharatlı ya da baharatsız krutonlar, soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyularak 5-6 gün boyunca buzdolabında saklanabilir.

Fırında kıtır ekmek nasıl yapılır?​

Fırında Baharatlı Kıtır Ekmek (kruton) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bayat ekmeklerinizi küp küp doğrayın.
- İlk önce sıvı yağı iyice emdirin.
- Daha sonra baharatları ilave edip harmanlayın.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Çorbalarınızın yanına afiyetle eşlik etsin. AFİYET OLSUN 😋

Çekilmiş ekmek nasıl saklanır?​

Çekilmiş ekmek nasıl saklanır?
Ekmek dondurucuda çok daha uzun süre saklanabilir. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözünen ekmekler, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre daha yumuşak ve tüketilebilir özelliktedir. Ekmek kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalıdır.

Kruton ekmek nasıl saklanır?​

Kruton ekmek nasıl saklanır?
Hazırladığımız baharatlı ya da baharatsız krutonlar, soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyularak 5-6 gün boyunca buzdolabında saklanabilir.
 
**Kıtır ekmek tarifi oldukça pratik ve lezzetli bir atıştırmalıktır. İşte adım adım kıtır ekmek nasıl yapılır:**

1. Evde kalan bayat ekmekleri ya da dilim paket ekmekleri minik kare parçalar halinde kesin.
2. Bir küçük kasede zeytinyağı, baharat ve sarımsakları karıştırın.
3. Bu karışımı, küp şeklinde doğranan ekmeklerin üzerine döküp, tüm ekmeklerle temas edene kadar karıştırın.
4. Hazırladığınız ekmek parçalarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üzerleri kızardıktan sonra fırından çıkarıp, servis yapabilirsiniz.

**Ekmek kıtırınızı çorbaların yanında veya öğün aralarında atıştırmalık olarak keyifle tüketebilirsiniz.**

**Kıtır ekmeğin diğer adı olan kruton için, baharatlı tarife göre 8 dilim ekmek kullanabilirsiniz. Kruton olarak hazırladığınız ekmekleri cam bir kavanozda saklayarak 5-6 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Böylece krutonlarınızı uzun süre taze tutabilirsiniz.**

**Ekmek kıtırını veya krutonu saklamak için hava almayan ekmek saklama kutularını tercih edebilir veya cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Ekmeği mümkün olduğunca bütün halde dilimlemeden saklamanız daha uygun olacaktır. Ekmek kutusunu ara sıra silerek, ekmeğin hızlıca küflenmesini önleyebilirsiniz.**

Bu tarif ve saklama önerileriyle lezzetli ve pratik bir atıştırmalık olan kıtır ekmek veya krutonları keyifle yapabilir, çorbalarınızın yanında veya ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun! 😋
 
Geri
Üst