AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Corbanin eksisini ne alir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çorbanın ekşisini ne alır?​

8) Çorbanın Ekşiliğini Ne Alır? Genellikle yoğurt çorbalarında ve salçalı soslarla hazırlanan çorbalarda karşılaşılabilen bu durumun da çözümü oldukça basit: süt. Çorbanızın ekşi olduğunu düşünüyorsanız azar azar süt ekleyebilirsiniz. Ekşiliğin azaldığını düşündüğünüzde süt eklemeyi bırakabilirsiniz.

Çorbanın terbiyesi kesilirse ne yapmalı?​

Çorba Terbiyesi Kesilirse Ne Yapmalı?
- Çorba kesilirse ayrı bir kapta tekrar un ve yoğurt karışımı yapın.
- Az miktarda yaptığınız bu karışımı ılıştırarak çorbaya ekleyin.
- Yavaş yavaş kısık ateşte karıştırın. Böylece çorbanın düzelecektir.
Çorbalarınıza un veya nişasta ekleyerek kıvamını artırabilirsiniz. Ancak miktarını doğru ayarlamalısınız. Un çorbaya çok koyulduğu zaman kıvamı epey koyu olur. Bu kıvamı azaltmak için çorbanıza sıcak su ekleyebilirsiniz.
Evde un yoksa çorbaya ne konur?
PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.
Mercimek çorbası çok koyu oldu ne yapmalıyım?
Mercimek çorbanız çok koyu olursa, üzerine sıcak su ilave edebilirsiniz. Çorbanız çok cıvık olursa ise, kıvamını koyulaştırmak için öncelikle bir miktar un alıp tereyağında kavurun. Mercimek çorbanızdan biraz alıp kavrulmuş una ekleyin. Kavurduğunuz unu tekrar çorbaya ilave ederek koyuluğunu ayarlayabilirsiniz.

Sulu çorba nasıl katılaşır?​

Çorbanızın içerisine rendelenmiş veya çok minik doğranmış patatesler ilave edebilirsiniz. Patatesler piştikçe çorbanıza kıvam verecek ve içerisindeki nişasta sayesinde daha yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Sululuk miktarına bağlı olarak 1 büyük boy ya da 2 adet orta boy patates ilave etmeniz yeterli olacaktır.

Terbiyeli çorba neden kesilir?​

Çorba Terbiyesi Neden Kesilir?
- Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır.
- Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
- Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş yerine direkt eklemek de kesilmesine sebep olur.
Çorbanın suyunu malzemelerle alıştırmadan koyarsanız da böyle bir sorun yaşabilirsiniz. Yoğurtlu terbiye soğuk, çorba aşırı sıcaksa çorbanın kesilmesi kadar normal hiçbir şey olamaz. Isı farklılıkları da kesilmeler yaşamanınızın başlıca nedenlerinden biri.
Çorbaya un ne zaman katılır?
Kıvamı koyu olan çorbaya, yapımında kullanılan su, sıcak bir şekilde eklenmelidir. Eğer çorbanın unu az gelmiş ise ayrı bir kap içerisinde un ve tereyağını pişirerek çorbaya ilave edilebilmektedir. Un dışında nişasta ilave edilerek de çorbanın yoğunluğu rahatlık ile arttırılabilir.
Çorbaya un nasıl katılır?
Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır. Dilerseniz 1 kepçe çorbanızı ayırıp içerisine nişasta koyarak hızlıca çırpabilir, onu da çorbanıza ilave edebilirsiniz.

Çorbada un yerine ne kullanılabilir?​

Kıvamlı unlu çorbalar yapıyorsak, çorbayı arzu ettiğiniz ölçüde un ile besleyerek kıvamını attırabilirsiniz. Un dışında kıvam arttırıcı olarak nişasta takviyesi yapabilirsiniz.

Çorba katı oldu ne yapmalıyım?​

Maydanoz sapları çorbaya lezzet katar. Maydanoz saplarını temizleyerek güzelce doğrayın ve çorbalarınıza ekleyin. Dolapta beklediği için katılaşan çorbalarınıza biraz su ekleyerek karıştırdığınızda çorbanız eski haline gelir.
Öncelikle çok kısa mercimek çorbasının kıvamının tutmamasının nedenlerinden bahsedelim. Sadece suyu fazla koyduğunuzda değil, yağını fazla koyduğunuzda ya da mercimeğini az koyduğunuzda da çorbanız dilediğiniz kıvamda olmayabilir. Özellikle de mercimeğini az koyup blenderdan geçirdiğinizde çorbanız daha sulu olacaktır.
Tarhana çorbası çok sulu oldu ne yapabilirim?
Çorba Sulu Oldu, Ne Yapmalıyım?
- Çorbanızın türüne göre çorbanızın içine uygun olacak bakliyatı ekleyebilirsiniz.
- Meyane yaparak çorbanıza kıvam verebilirsiniz.
- Çorbaya kıvam vermek için tereyağı ve unu tavada kavurun.
- Çorbanın altını açarak yüksek ateşte fazla suyu buharlaştırarak uçurabilirsiniz.
Yayla çorbası neden kesilir?
Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır.
 
Geri
Üst