- Konu Yazar
- #1
Çorbaların Şahı Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
200 gram kıyma
1 küçük soğan
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3.5 su bardağı su
Terbiyesi İçin
1.5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 damla limon
Sos ve Köfteleri Kızartmak İçin
2.5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Çorbaların Şahı Lebeniye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle nohutları düdüklü tencerede haşlayın. 1 su bardağı su ile pirinçleri de haşlayın.
Soğanları rendeleyin. Kıyma, un, soğan rendesi, tuz ve karabiberle köfte harcını yoğurun.
Köfteleri bilye büyüklüğünde yuvarlayın. Bir kasede terbiyesi için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon damlalarını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Tavaya tereyağını ve naneyi koyarak köfteleri kızartın. Pirinçlerin piştiği tencereye 3. 5 su bardağı sıcak suyu ek edin.
Su kaynayınca terbiyeye 2 kepçe kadar karıştırarak bu sudan ek edin. Akabinde terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin.
İçine haşlanan nohutları ve pişen köfteleri de atarak bir iki taşım kaynayınca kapatın. Afiyet olsun
200 gram kıyma
1 küçük soğan
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3.5 su bardağı su
Terbiyesi İçin
1.5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 damla limon
Sos ve Köfteleri Kızartmak İçin
2.5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Çorbaların Şahı Lebeniye Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle nohutları düdüklü tencerede haşlayın. 1 su bardağı su ile pirinçleri de haşlayın.
Soğanları rendeleyin. Kıyma, un, soğan rendesi, tuz ve karabiberle köfte harcını yoğurun.
Köfteleri bilye büyüklüğünde yuvarlayın. Bir kasede terbiyesi için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon damlalarını koyup pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Tavaya tereyağını ve naneyi koyarak köfteleri kızartın. Pirinçlerin piştiği tencereye 3. 5 su bardağı sıcak suyu ek edin.
Su kaynayınca terbiyeye 2 kepçe kadar karıştırarak bu sudan ek edin. Akabinde terbiyeyi karıştırarak çorbaya ekleyin.
İçine haşlanan nohutları ve pişen köfteleri de atarak bir iki taşım kaynayınca kapatın. Afiyet olsun