- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 126.191
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çorba kaynar mı?
çorba tozunu sıcak suya dökenlerin başına gelir. hazır çorba soğuk suya dökülür ve hemen karıştırmaya başlayarak ısıtılır, en sonunda da kaynar. yine topaklanma varsa çöpe atılır.Çorba neden taşar?
Yüksek ateşte pişen çorba gibi sulu yemeklerin taşma ihtimalleri oldukça yüksektir. Bu riski en aza düşürmek için çorba kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam etmek gerekir.
Çorbasına tuz ne zaman atılır?
Bu çorbada en önemli nokta çorbaya tuzun eklenme zamanı. Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .
Tuz çorbayı keser mi?
Terbiyenin tamamını döktükten sonra karıştırmaya devam edin. Terbiyeyi çorbaya eklerken içerisine tuz atmayın. Çorba kıvam almaya başladığında tuzunu ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız çorbayı ocaktan aldıktan sonra üzerinde sos gezdirebilirsiniz.Çorba yaparken kapak kapatılır mı?
Kapağı açık kaldığında gereğinden fazla su buharlaşır. Arada bir kapağını açıp karıştırarak kıvamını ve malzemelerinin tamamen pişip pişmediğini kontrol edin. Malzemeler piştikten sonra sütünü ekleyebilirsiniz. Sütünü ekledikten sonra çorbayı yalnızca bir taşım kaynatmanız yeterli olacaktır.
Çorba kaynarken karıştırılır mı?
Kaynama noktasına gelen çorbanın suyundan bir iki kepçe yoğurdun içine ekleyin iyice karıştırın. Çorba suyu ve yoğurdu ısı olarak aynı seviyeye getirdiğinizde azar azar karıştırarak çorba suyuna ilave etmeniz çorbanızın kesilmemesi için en önemli etken.
Ana malzeme ve un kavrulduktan sonra çorbanın suyu eklenir. Suyu eklerken ve ekledikten sonra çorba bir süre hızlıca karıştırılmalı ve unun topaklanmasının önüne geçilmelidir. Un topaklarının tamamen dağıldığından emin olunduktan sonra çorba kısık ateşte kapağı hafif aralık şekilde pişmeye bırakılır.
Mercimek çorbası neden dibe çöker?
Sadece suyu fazla koyduğunuzda değil, yağını fazla koyduğunuzda ya da mercimeğini az koyduğunuzda da çorbanız dilediğiniz kıvamda olmayabilir. Özellikle de mercimeğini az koyup blenderdan geçirdiğinizde çorbanız daha sulu olacaktır.