- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Çöpler doğaya nasıl zarar verir?
Atıklar içerisinde bulunan maddelerden dolayı doğaya zarar vermektedir. Atık maddeler denizi, havayı, içme suyunu kirletmektedir. Bu kirlilik geri dönüşü olmayan bir kirlilik olduğundan dolayı çevreye kalıcı zarar oluşturmaktadır. Atık maddelerin zarar vermesi sonucunda pek çok canlı yaşamı tehlikeye girmektedir.Doğaya zarar veren atıklar nelerdir?
Yüzyıllar boyunca bu atıklar okyanus ve denizlerde yok olmadan hem deniz canlılarına hem de çevreye zarar veriyor.- Teneke kutular. Metal atık kategorisine giren teneke kutular denizlere ve okyanuslara en fazla zarar veren atıklardan biri.
- Cam şişe.
- 3. Pet şişe.
- Çakmak.
- 5. Pil.
- Terazi.
- 7. Plastik poşet.
- 8. Tahta parçaları
Atıklarla ilgili neler yapılabilir?
Geri dönüşüm evde başlar. Kağıt, cam ve plastik geri dönüştürülebilir. Kağıt, cam ve plastik atıklar için hazırlayacağınız üç farklı geri dönüşüm kutusunda, ilgili atıkları geçici bir süre biriktirebilir, bağlı bulunduğunuz belediye ile irtibata geçerek kutularınızın toplanmasını isteyebilirsiniz.
Çevreye en çok ne zarar verir?
Küresel ısınma ise yangınlara ve buzulların erimesine neden oluyor. Bunun sonucunda da bazen binlerce hektarlık ormanlık alanlar yok oluyor bazen de pek çok canlıya ev sahipliği yapan buzullar eriyor. Bunun yanı sıra plastik ve türevlerinin kullanımı da büyük oranda çevre kirliğine neden oluyor.
Çevre kirliliğine plastiklerin etkileri nelerdir?
Ekosistem için oldukça önemli canlılar olan mercan resifleri, plastik atıkların ürettiği bakterilerden ötürü hastalanarak hayatlarını kaybediyor. Bu canlıların ölümleri, besin zincirini doğrudan etkileyerek pek çok canlının, deniz yaşamının yok olmasına neden olacak.Evdeki atık maddelerden ne yapılır?
Herkesin bir şekilde doğaya katkı yapmasını umarak sizler için bir geri dönüşüm listesi derledik….- Bidondan Sepet.
- Şişeden süpürge.
- Şişeden gazetelik.
- Şampuan kutusundan kalemlik.
- Kağıt rulolarından dekoratif eşyalar.
- Plastik lambalar.
- Yumurta kutusundan oyuncak.
- Lastikten çok amaçlı kutu.
Geri dönüşüm Projeleri atık malzemelerden neler yapılır?
Atık malzemelerden kolay tasarımlar yaratmak düşündüğünüz kadar karışık ya da zor değil. Eskimiş mandallarınızdan saksı, şampuan kutularından kalemlik, eski kıyafet askılarınızdan bulaşıklık yapabilirsiniz. Yapımı kolay geri dönüşüm projeleri ile aile bütçenize de katkıda bulunmanın hazzını yaşayacaksınız.