AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Continental lastik uretim yili nerede yazar?

Editör

Yeni Üye

Continental lastik üretim yılı nerede yazar?​

Lastik Üretim Tarihi Nerede Yazar? Lastik tarihini öğrenmek için yapmanız gereken lastiğin yan tarafında yani yanağında DOT ile başlayan koda bakmak. Bu kodun son 4 hanesi lastik tarihini göstermektedir. Üretim tarihi 4 rakamdan oluşur.

Continental iyi mi?​

Continental iyi mi?
Autobild 2020 245 45 R18 yaz lastiği ebatıyla yapılan testte yakıt tüketimi, ıslak ve kuru zemin performansları test edilmiş Continental PremiumContact 6, 20 lastik arasında testte 1. olarak seçilmiştir.

Continental nerede üretiliyor?​

Continental lastik üretim yeri, Almanya’dır.

Lastik üretim yılını nasıl anlarız?​

Lastik üretim yılını nasıl anlarız?
Lastiklerin kronolojik yaşı lastiğin yanağında “DOT” sembolünün ardından gelen karakterlere bakarak anlaşılabilir. Son dört rakam, lastiğin üretildiği yılı ve o yılın hangi haftasında üretildiğini gösterir. Bu dört rakamın ilk iki hanesi hangi haftada üretildiğini gösterir (Bunlar “01” ile “53” arasında değişir).

Continental kış lastiği nasıl anlaşılır?​

“Dağ üzerindeki kar tanesi” işareti, UNECE yönetmelikleri (AB ve diğer bazı ülkelerde geçerli) ile ABD ve Kanada’da geçerli olan lastik yönetmelikleri uyarınca kış lastiklerini tanımlar. Bu kış lastiklerinin kar performansı bağımsız testlerle kanıtlanmalı ve önceden belirlenmiş limitleri karşılamalı veya aşmalıdır.

Continental 4 mevsim nasıl?​

Continental 4 mevsim nasıl?
Continental dört mevsim lastikleri, hem yaz hem de kış yollarında etkileyici yol tutuşu ve kuru ve ıslak yollarda iyi fren performansı sunmak üzere tasarlanmıştır. Dört mevsim lastiklerinin temel avantajları tasarruftur – para, zaman ve mevsimsel lastik değişikliklerinin çabası.

Continental Türkiye’de üretiliyor mu?​

Bu şirketlerden biri de dünya lastik üretim devi Alman Continental… 2000 yılında Türkiye’ye giren ve bugün 300 bayisi ile 1.500 kişiye istihdam sağlayan şirket, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor.

Continental neyin yan ürünü?​

Continental neyin yan ürünü?
1972 Modern fabrikanın inşası tamamlandı. Barum lastikleri halen bu fabrikada üretilmektedir. 1992 Alman lastik üreticisi Continental, Barum ile ortaklık anlaşması imzaladı. 1993 Barum, Continental Grubu tarafından satın alındı ve Barum Continental spol. s.r.o. adıyla faaliyet göstermeye başladı.

Lastik üretim tarihi nasıl okunur?​

Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Continental 4 mevsim lastik nasıl anlasilir?​

Continental 4 mevsim lastik nasıl anlasilir?
Bir lastiğin dört mevsim lastiği olup olmadığını nasıl anlarım derseniz, lastiğin yanlarını kontrol etmeniz gerekir. Eğer M+S ve kar tanesi işaretlerini görüyorsanız bu bir dört mevsim lastiğidir.

Merhaba! Lastik üretim yılı ve diğer lastiklerle ilgili konular hakkında bilgi vermek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Lastiklerin üretim yılını anlamak için DOT koduna bakmanız gerekmektedir. Bu kodun son 4 hanesi size lastik tarihini gösterecektir. Üretim yılı 4 rakamdan oluşur ve ilk iki hane üretim haftasını, son iki hane ise üretim yılını belirtir.

Continental lastikler, genel olarak iyi performans gösteren bir markadır. Örneğin, Autobild 2020'de yapılan bir testte Continental PremiumContact 6 lastiği, 245 45 R18 yaz lastiği ebatıyla yapılan testte 1. sırada yer almıştır. Bu testte yakıt tüketimi, ıslak ve kuru zemin performansları değerlendirilmiştir.

Continental lastikler Almanya'da üretilmektedir. Şirket, Türkiye'ye giriş yapmış ve ülkemizde de büyümeye devam etmektedir. Continental dört mevsim lastikleri, yaz ve kış koşullarında iyi yol tutuşu ve fren performansı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Dört mevsim lastiklerinin avantajları arasında tasarruf etme imkanı ve mevsimsel lastik değişikliklerinin gereksizliği sayılabilir.

Continental markasının yan ürünü Barum lastikleri olup, Barum lastikleri hala üretilmeye devam etmektedir. Ayrıca Continental, Türkiye'de 2000 yılında faaliyete geçmiş ve ülke genelinde büyümeye devam etmektedir.

Son olarak, dört mevsim lastiklerini anlamak için lastiklerin yanlarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer M+S simgesi ve kar tanesi işareti varsa, o lastik dört mevsim lastiği olabilir. Umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur, başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri