AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

CONCOR hangi saatlerde kullanilir?

Editör

Yeni Üye

CONCOR hangi saatlerde kullanılır?​

CONCOR®; sabah kahvaltıdan önce, kahvaltı ile beraber ya da kahvaltıdan sonra alınmalıdır. Tablet bir miktar sıvı ile yutulmalı ve çiğnenmemelidir. Hipertansiyon veya anjina pektoris tedavisinde Yetişkinlerde: Her iki endikasyon için doz günde bir kez 5 mg bisoprolol hemifumarat’tır.

CONCOR 5 mg ne işe yarar?​

CONCOR®; yüksek kan basıncının (hipertansiyon) düşürülmesinde, kalbin yeterince oksijen alamadığı koroner kalp hastalıklarında, kalbin iyi fonksiyon gösteremediği bazı tip kalp yetmezliklerinde ve bazı kalp atım hızı bozukluklarında kullanılır.
CONCOR 10 mg nedir ne için kullanılır?​
Her bir lak tablet, 10 mg bisoprolol hemifumarat içerir. CONCOR®, kalbin atım hızını düşürerek kalbin kanı daha etkin pompalamasını sağlamaya ve yüksek kan basıncının kontrol edilmesine yardımcı olan beta-blokör içerir.

Coralan ne işe yarar?​

Coralan ne işe yarar?
CORALAN esasen kalp hızını azaltarak etki eder ve bu sayede özellikle anjina (göğüs ağrısı) oluşumunu tetikleyen durumlarda kalbin oksijene olan ihtiyacını azaltır. Bu sayede CORALAN, anjina ataklarının (göğüste ağrı, sıkışma) sayısının kontrol altına alınmasına ve atak sayısının azaltılmasına yardımcı olur.

Concor beta bloker mi?​

Concor beta bloker mi?
Yüksek tansiyona neden olan damar sertliği, ritim bozukluğu veya çarpıntı durumlarında sıklıkla tercih edilen beta blokerler (beloc, vasoxen, dilatrend, dideral, concor, tensinor v.s.) kalpteki beta reseptörleri bloke ederek kalbin telaşlı çalışmasının önüne geçer.

Diovan ne işe yarar?​

Sonuç olarak, kan damarları genişler ve kan basıncı düşürülür. Diüretikler, idrar atılımını artırarak vücuttaki tuz ve su miktarını düşürür. Bu, uzun süreli kullanımda kan basıncını düşürmeye ve kontrol altına almaya yardımcı olur. CO-DIOVAN, yüksek kan basıncının düşürülmesinde kullanılır.

Delix ramipril 5 mg ne için kullanılır?​

DELİX PLUS kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan iki farklı etkin madde (ramipril ve hidroklorotiazid) içeren bir ilaçtır. yararlanmanın gerektiği yüksek kan basıncı (esansiyel hipertansiyon) tedavisinde kullanılmaktadır.
Plavix tablet ne için kullanılır?​
Trombositler, kırmızı ve beyaz kan hücrelerinden daha küçüktürler ve kan pıhtılaşması sırasında kümeler oluştururlar. Antitrombositer ilaçlar, bu kümelenmeyi engelleyerek, kan pıhtısı oluşumu riskini azaltır (kan pıhtısının oluşum sürecine tromboz adı verilir). oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır.

CONCOR, bisoprolol içeren bir ilaçtır ve genellikle hipertansiyon, koroner kalp hastalıkları, kalp yetmezliği ve kalp atım hızı bozuklukları gibi durumların tedavisinde kullanılır. Sabah kahvaltıdan önce, kahvaltı ile beraber ya da kahvaltıdan sonra alınması önerilir. CONCOR tablet bir miktar sıvı ile yutulmalı ve çiğnenmemelidir.

CONCOR 5 mg, yüksek kan basıncını düşürmek, koroner kalp hastalıklarını tedavi etmek, kalp yetmezliğini iyileştirmek ve kalp atım hızı bozukluklarını düzeltmek amacıyla kullanılırken, CONCOR 10 mg ise kalbin kanı daha etkin pompalamasını sağlamaya ve yüksek kan basıncının kontrol edilmesine yardımcı olmak için kullanılır.

Coralan, kalp hızını azaltarak özellikle anjina (göğüs ağrısı) durumlarında kalbin oksijen ihtiyacını azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede anjina ataklarının kontrol altına alınmasına ve azaltılmasına katkı sağlayabilir.

Concor, beta bloker bir ilaçtır ve yüksek tansiyon, damar sertliği, ritim bozukluğu veya çarpıntı gibi durumlarda kullanılır. Beta blokerler, kalpteki beta reseptörlerini bloke ederek kalbin daha sakin bir şekilde çalışmasını sağlar.

Diovan ise kan damarlarını genişleterek kan basıncını düşürmeye yardımcı olan bir ilaçtır. Diüretikler gibi ilaçlarla kombinasyon halinde kullanılabilir.

Delix Ramipril 5 mg, yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olan bir ilaçtır ve içeriğinde ramipril ve hidroklorotiyazid bulunmaktadır.

Plavix tablet ise trombositlerin kümelenmesini engelleyerek kan pıhtısı oluşumunu önlemeye yardımcı olan antitrombosit bir ilaçtır. Bu sayede kan pıhtısı oluşumu riski azaltılabilir.

Geri