AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Comsoal yontemi nedir?

Editör

Yeni Üye

Comsoal yöntemi nedir?​

 Comsoal (computer method for sequencing operations for assembly lines) metodu, öncelik diyagramina göre oluşturulan atanabilir görevler arasindan rastgele seçim yaparak görevleri istasyonlara atamayi ve bu işlemi defalarca tekrar ederek bu tekrarlar arasindan en iyi çözümü kabul etmeyi esas alan bir yöntemdir.

Transfer hattı ne demek?​

Transfer hattı ne demek?
1 ) Transfer Hatları : Transfer aletleri ile birbirine bağlanmış otomatik imalat makina serilerinin oluşturduğu üretim hatları, Transfer Hatları olarak adlandırılırlar. Transfer makinaları olarak da bilinirler. Büyük ve karmaşık makinalardan oluşan üretim sistemleridir.

U tipi hatlar nedir?​

U tipi hatlar nedir?
Geleneksel hatlardan farklı olarak U-tipi montaj hatlarında yerleşim U şeklinde olup, hattın giriş ve çıkışı aynı pozisyonda bulunmaktadır. Şekil 1’de iki istasyonlu bir düz hat (a) ve iki istasyonlu basit bir U hattı (b) verilmektedir. U tipi montaj hatlarında çok fonksiyonlu işçiler görev almaktadır.

Montaj nedir üretim?​

Montaj Üretimi: Çeşitli hammadde, yarı mamul ve mamullerin sistemli bir şekilde bir araya getirilerek yeni mamullerin ortaya çıkarılmasına denir.

Turkcell transfer nedir?​

Turkcell transfer nedir?
TL Transfer nedir? Tüm Bireysel Turkcell müşterilerinin HazırKartlılara kredi gönderebilmesini sağlayan Turkcell servisidir. Nasıl kullanırım/alırım? TL Transfer etmek için TL göndermek istediğiniz telefon numarasını yazın, bir boşluk bırakarak transfer etmek istediğiniz TL miktarını ekleyip 2200’a kısa mesaj gönderin.

Kontör transfer nasıl yapılır?​

Kontör transfer nasıl yapılır?
TL göndermek istediğiniz telefon numarasını yazıp bir boşluk bırakarak transfer etmek istediğiniz TL miktarını ekleyip 2200’a kısa mesaj göndermelisiniz. (Örnek: 53XXXXXXXX 5) Kısa mesajınıza yanıt olarak 2064’ten gelen onay mesajını EVET yazarak yanıtladığınızda TL Transfer işleminiz gerçekleşecektir.
Hat dengesi nedir?​
Yamazumi (Hat Dengesi)’nin temel mantığı müşterinin istediği ürünü; sürekli akış halinde, israfa mahal vermeden, müşteri isteklerine uygun şekilde ve müşterinin istediği tempoda üretebilmekte yatar. Sürekli akış halinde bir ürünü üretebilmek için üretim proseslerindeki israfı görmek gereklidir.

Comsoal yöntemi, bir üretim hattındaki atanabilir görevler arasından rastgele seçim yaparak görevleri istasyonlara atamayı ve bu atamayı defalarca tekrar ederek en iyi çözümü bulmayı amaçlayan bir yöntemdir. Bu yöntem, öncelik diyagramına dayanır ve en iyi atama planını bulabilmek için tekrarlı simülasyonlar yapar. Comsoal, assembly line tasarımında verimliliği artırmak amacıyla kullanılan bir optimizasyon yaklaşımıdır.

Transfer hattı ise transfer aletleri ile birbirine bağlanmış otomatik imalat makinaları serilerinden oluşan üretim hattına verilen isimdir. Bu hatlar, büyük ve karmaşık makinalardan oluşan üretim sistemleri olarak tanımlanabilir.

U tipi hatlar, geleneksel montaj hatlarından farklı olarak yerleşim açısından U şeklinde olan hatlardır. Bu tip hatlarda, iş istasyonları giriş ve çıkışı aynı pozisyonda bulunur. U tipi hatlarda genellikle çok fonksiyonlu işçiler görev alır ve işler belirli bir akış içinde ilerler.

Montaj üretimi, çeşitli ham maddelerin, yarı mamullerin ve mamullerin sistemli bir şekilde bir araya getirilerek yeni ürünlerin oluşturulması işlemidir. Bu süreçte parçaların montajı yapılarak son ürünün ortaya çıkması sağlanır.

Turkcell transfer, Turkcell müşterilerine TL (Türk Lirası) gönderme imkanı sunan bir hizmettir. Bu hizmetle Turkcell aboneleri, HazırKart sahiplerine kredi gönderebilirler. TL transfer işlemi için transfer etmek istediğiniz telefon numarasını ve göndermek istediğiniz TL miktarını belirterek ilgili mesajı 2200 numarasına göndermeniz gerekmektedir.

Kontör transferi ise cep telefonu kullanıcılarının birbirlerine kontör göndermelerini sağlayan bir işlemdir. Göndermek istediğiniz telefon numarasını ve göndermek istediğiniz kontör miktarını belirttikten sonra ilgili mesajı 2200 numarasına göndererek işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Transfer işleminin gerçekleşmesi için size gönderilen onay mesajına "EVET" yanıtı vermeniz gerekmektedir.

Son olarak, hat dengesi kavramı, Yamazumi olarak da adlandırılan bir kavramdır. Müşteri taleplerine uygun, sürekli akış halinde, israfa yol vermeyen ve müşteri isteğine göre üretim yapabilme yeteneğini ifade eder. Üretim süreçlerindeki israfı göz önünde bulundurarak sürekli akış sağlanması ve müşteri ihtiyaçlarına uygun ürünlerin üretilmesi amaçlanır.

Geri