AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Community College Nasil Basvurulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Community College Nasıl Başvurulur?​

Community College Kabul Şartları Herhangi bir üniversiteye başvururken gereken tavsiye mektupları, ACT-SAT sınavları gibi şartları bulunmamaktadır. Alacağınız TOEFL/IELTS sınav sonucu veya anlaşmalı okullarımızdan sınavsız geçiş belgeniz ile direkt başvuru yapabilir ve eğitim hayatınıza başlayabilirsiniz.
Community College hangi bölümler var?
Amerika’da Community College

Amerikada okumak için ne yapmalıyım?​

Amerika Üniversiteleri Başvuru ve Kabul Şartları
- Lise Diploması,
- Not Dökümü / Transkript,
- Özgeçmiş,
- IELTS ve TOEFL Sınav Sonuçları,
- Referans Mektupları,
- Başvuru Ücreti,
- Sanat ve Spor Bölümleri için Lisans veya İlgili Belgeler,
- Sağlık ve Diş Sigortası belgelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Amerikaya gitmek ne kadara mal olur?
Amerika Vize Ücretleri
Amerika’da ücretsiz üniversite okumak, yalnızca burs ile mümkün olmakta. Yabancı öğrenciler için de devlet bursu imkanları mevcuttur.
ABD denklik nasıl alınır?
Denklik işlemini yapacak olan kurum mezun olduğunuz alan için Amerika’da verilen üniversite eğitimi ile almış olduğunuz eğitimi karşılaştırır ve bir değerlendirme raporu çıkarır. Diploma denklik müracaatlarının neticelenmesi denklik veren kurumlara göre değişmekle beraber yaklaşık 10-15 gün sürmektedir.

ABD lise eğitimi kaç yıl?​

Amerika’da ilk ve ortaöğretim 12 yıl sürer. Bu sürenin sonunda alınan lise diploması ile öğrenci iki yıl eğitim veren yüksek öğrenim kurumlarına (community college) veya üniversitelere başvuru yapabilir.
Amerika’da üniversite için yaş sınırı var mı?
19 yaş: Sophomore (Üniversite 2. sınıf ya da Kolej 2. sınıf. Koleji bitirenler Associate Degree / Önlisans Diploması almaya hak kazanırlar.) 21 yaş: Senior (Üniversite 4. sınıf. Başarı ile mezun olan öğrenciler Bachelors Degree / Lisans Diploması almaya hak kazanırlar.)

Geri