AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Community College hangi bolumler var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Community College hangi bölümler var?​

Amerika’da Community College
A Accounting Acting/Theatre Administrative Support certificate Advanced Manufacturing Anthropology | Apprenticeships Arts and Journalism Astronomy Atmospheric Science Aviation
G Geography Geoscience Global Studies | Graphic Design Green Programs
H Healthcare Risk Management History | Humanities

Amerika’da okullar paralı mı?​

Amerika’da okullar paralı mı?
Uluslararası öğrenciler, Amerika’da lisans dereceleri için devlet üniversitelerinde yıllık 26.290$, özel üniversitelerde ise 35.830$ civarında ortalama bir ücret öderler. Bu ücretler, yüksek lisans ve doktora dereceleri için daha düşük ya da yüksek olabilir.

Community College nasıl girilir?​

Community College nasıl girilir?
Kabul şartları üniversitelere oranla çok daha basit olan bu kurumlarda lise mezunu olmak ve TOEFL veya IELTS sınavlarından 45-61 veya 4.5-5.5 arası skor almak yeterli olacaktır. Herhangi bir üniversiteye başvururken gereken tavsiye mektupları, ACT-SAT sınavları gibi şartları bulunmamaktadır.

Amerikada kaç yaşında okula başlanır?​

İlk 3 yıl ortaokul eğitimi alan öğrenciler 14 yaşında liseye başlarlar. 17 yaşında mezun olan ABD’ li öğrenciler, 11. sınıfta üniversiteye hazırlanmaya başlarlar ve çeşitli sınavlara girerler.

Amerikada Kolej kaç yıl?​

Amerikada Kolej kaç yıl?
Amerika’da ilk ve ortaöğretim 12 yıl sürer. Bu sürenin sonunda alınan lise diploması ile öğrenci iki yıl eğitim veren yüksek öğrenim kurumlarına (community college) veya üniversitelere başvuru yapabilir.

Amerika’da üniversite okumak için ne yapılmalı?​

Amerika’da üniversite okumak için ne yapılmalı?
Amerika Üniversiteleri Başvuru ve Kabul Şartları
- Lise Diploması,
- Not Dökümü / Transkript,
- Özgeçmiş,
- IELTS ve TOEFL Sınav Sonuçları,
- Referans Mektupları,
- Başvuru Ücreti,
- Sanat ve Spor Bölümleri için Lisans veya İlgili Belgeler,
- Sağlık ve Diş Sigortası belgelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Amerikada Ücretsiz üniversite var mı?​
ABD’de Ücretsiz Üniversiteler var mı? Evet, Amerika Birleşik Devletleri’nin birkaç öğrenimsiz üniversitesi var.

Abd’de devlet okulu var mı?​

Abd’de devlet okulu var mı?
AMERİKA’DA DEVLET LİSELERİ Okul değil, bölge seçilir. 35 farklı bölgede, 200’den fazla okul bulunmaktadır. Her öğrenci 3 bölge seçimi yapabilir.

Amerikaya okumaya nasil gidilir?​

Amerikaya okumaya nasil gidilir?
Amerika üniversitelerine kayıt olmak için iki temel sınava girmek gerekiyor. Bunlardan birincisi İngilizce düzeyinizi belirleyecek olan TOEFL sınavı. İkincisi ise SAT adı verilen; öğrencilerin Amerika’da üniversite eğitimi almak için yeterliliklerini teste tabi tutan bir sınav.

Amerika’da eğitim kaç yıl?​

Yüksek eğitimden önce Amerikan öğrenciler, toplamda 12 yıllık bir eğitim için ilk ve ortaokula katılır. Bu yıllar 12. Sınıfın ilk zamanları olarak nitelendirilir. Amerika’da öğrenciler 6 yaş civarındayken, çoğunlukla “anaokulu” olarak anılan ilkokul giderler. 5 ya da 6 yıl burada kaldıktan sonra ortaokula geçerler.

College kaç yıl?​

College kaç yıl?
Amerika’da bazı üniversiteler “college” olarak da geçer. Burada geçen kolej tanımlaması, ülkemizden farklı olarak, Amerika’da dört yıllık üniversite veya okullar için kullanılmaktadır.

Amerika'daki Community College'lar genellikle çeşitli bölümlerde eğitimler sunmaktadır. Bu bölümler arasında liberal sanatlar, beceri odaklı meslekler, sağlık hizmetleri, iletişim, teknoloji, işletme, güzel sanatlar ve daha birçok alanda programlar bulunmaktadır. Community College'larda sunulan bölümlere örnek olarak şunlar verilebilir:

- Muhasebe
- Tiyatro
- İdari Destek
- Gelişmiş Üretim
- Antropoloji
- Astronomi
- Havacılık
- Coğrafya
- Jeosanat
- Grafik Tasarım
- Sağlık Risk Yönetimi
- Tarih
- İnsan Bilimleri
- ve daha birçok alan

Community College'lara giriş genellikle lise mezunu olmakla ve İngilizce dil yeterliliğini belgeleyen TOEFL veya IELTS gibi sınavlardan belirli bir puan almaktan ibarettir. Kabul şartları genellikle üniversitelere göre daha esnektir. Community College'dan mezun olduktan sonra lisans tamamlama ya da iş hayatına atılma gibi seçenekler mevcuttur.

Amerika'da eğitim ücretleri ise genellikle yüksek olabilmektedir. Uluslararası öğrenciler için devlet üniversitelerinde yıllık 26.290$ ve özel üniversitelerde ise 35.830$ civarında ortalama ücretler söz konusu olabilmektedir. Ancak, Amerika Birleşik Devletleri'nde ücretsiz eğitim sağlayan birkaç üniversite ve burs imkanları da bulunmaktadır.

Üniversiteler için başvuru sürecinde genel olarak lise diploması, not dökümü, İngilizce yeterlilik sınavları (IELTS veya TOEFL), referans mektupları, özgeçmiş ve bazı belgelerin ibrazı gibi gereksinimler bulunmaktadır. Bu süreci başarıyla tamamlayarak Amerika'da üniversite eğitimi alabilirsiniz.

Amerika'da eğitim süreci genellikle 12 yıldır. Öğrenciler ilkokuldan itibaren 12 yıl boyunca eğitim alır ve lise diploması aldıktan sonra yüksek öğrenim kurumlarına veya üniversitelere başvurabilirler. Ayrıca, Amerika'da "college" olarak adlandırılan dört yıllık üniversiteler de bulunmaktadır ve bu süre kolej olarak da geçer.

Geri