Çömlekte Kaşarlı Güveç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çömlekte Kaşarlı Güveç Tanımı İçin Materyaller
400 gram kuş başı et
3 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet büyük uzunluk domates
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
5 diş sarımsak
3 su bardağına yakın su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber

Çömlekte Kaşarlı Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak etimizi düdüklü tenceremize alıp, üzerine 3 su bardağına yakın su ekleyip, 20 dk pişmeye bırakalım.
Daha sonra patlıcan patates ve biberleri küp küp doğrayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsimize alalım üzerine çok az sıvı yağ gezdirip, karıştıralım.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında orta ara karıştırarak zerzevatları kızartalım.
Kızaran zerzevatları fırından alıp yağlı kağıdı çıkaralım.
Pişen etleri suyundan alıp sebzelerin üzerine ekleyelim.
Daha sonra domates ve sarımsaklarıda küp küp doğrayıp, üzerlerine ekleyelim baharatlarımızıda ekleyip, güzelce karıştıralım.
Güveç kaselerimize yerleştirelim. Haşlanmış et suyunun içerisine salçaları ve az zeytinyağı ekleyip karıştıralım.
Kaselerin üzerine eşit bir biçimde dökelim. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırına verelim.
Güveçlerin suyu kaynadıktan 5 dk sonra fırından alalım.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesini ekleyelim sıcak sıcak servis edelim.
Not: ben zerzevatları başka ayrı kızartmıyorum. Bu formda fırında hem pratik hem çok hafif oluyor. Siz isteğe nazaran zerzevatları kızartıp tekrar tıpkı halde tanımımı uygulayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Çömlekte Kaşarlı Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst