AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çömlekte Güveç Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çömlekte Güveç Tarifi İçin Malzemeler
700 gram kuzu kuş bası veya kemikli et
1 büyük kuru soğan
5 diş sarımsak
4 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
4 adet domates
Tereyağ
Sosu için ;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Pul biber, karabiber, tuz

Çömlekte Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak güvece biraz sıvı yağ gezdirelim.
Daha sonra soğanları yemeklik doğrayıp güvecin dibine yayalım.
Daha sonra üzerine etleri ekleyip karabiber serpelim.
Etlerin üzerine küp küp doğranmış patatesleri ve sarımsakları ekleyelim.
Daha sonra iri doğranmış biberleri ekliyoruz.
Biberlerin üzerine iri doğranmış patlıcanlarıda ekleyelim.
En üste bolca domates dilimleyelim.
Üzerine tekrar sarımsak ekleyelim.
Son olarak üzerine bi kaç parça tereyağ ekleyip salçalı sosumuzu dökelim.
Kapağını kapatıp ilk önce harlı ateşte kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp yaklaşık 2 veya 2,5 saat pişmeye bırakalım.
Not: güvecinizi bu şekilde hazırlayıp ekmek fırınınada gonderebilirsiniz. 1 saatte pişiyor.

Çok lezzetli bir tarif denemizi tavsiye ediyorum

Çömlekte Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst