Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Comar diye kime denir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çomar diye kime denir?​

Çomar, argoda genel olarak bağnaz ve eğitimsiz insanlar için kullanılan aşağılayıcı bir ifadedir.

Çomar köpeği ne demek?​

TDK’nın tarifine göre çomar; iri, çoban köpeği anlamına gelmektedir. Yani çomar diye bir ırk yok, ama iri, itaatkar, söz dinleyen, uysallaştırılabilen köpeklere çomar veya anadolu çomarı dendiğini görebilirsiniz.

Bağnaz kelimesi ne anlama gelir?​

Bağnaz kelimesi ne anlama gelir?
Bağnaz kelimesi aslına bakılırsa pek çok kesim tarafından bilinen bir sözcüktür. Ancak bilmeyen kişiler için ise TDK açısından bu kelimenin anlamı, ‘Bir inanışa ya da bir düşünceye aşırı biçimde bağlanmak, ondan başka bir düşünce ya da inancı kabul etmemek, fanatik’ biçiminde tabir edilmektedir.

Obje nedir argo?​

Obje kelimesinin anlamı nesnedir. Özne teriminin karşıtı olarak kullanılan kavram.

Yobazlık ne demek?​

Yobaz kelimesi herhangi bir görüşte, düşüncede ya da dinde aşırı bir görüşe ve anlayışa bağlı olmaktır. Toplum içinde de bu şekilde kullanılmaktadır.

Bağnazlığın artması ne demek?​

Bağnazlığın artması ne demek?
Bir inancı ya da düşünce ile kişiye aşırı şekilde bağlanan, ondan başka bir şey düşünmeyen, ondan başka her türlü öğreti ya da görüşe karşı çıkan kişilerdir. Doğru ya da yanlış fark etmeden hiçbir düşünceyi asla kabul etmez.

Obje kimlere denir?​

Obje neye denir? “Genel olarak, bir insanın öz varlığının (bilinç) dışında kalan tüm varlıklardır. Obje, bilinendir. Ulaşılmaya çalışılan varlıktır.

Yobazlık ve bağnazlık ne demek?​

Dini bağnazlık (eş anlamlıları: fanatizm veya taassup) veya yobazlık, bir dine takıntı derecesinde bağlanmaktır. Dinsel bağnazlık ileri götürüldüğü takdirde radikalleşmeye neden olabilir.

Yobaz kadin ne demek?​

Yobaz kadin ne demek?
– Bağnazlığı din konusunda aşırılığa vuran ve başkalarını baskı altına almayı düşünen kimse. – Bir düşünceye ve bir inanca aşırılıkta bulunmak. – İncelik ve naiflik ile işi olmayan kaba saba.

Taassup ne anlama gelir?​

Taassup Arapça kökenli bir kelimedir. Daha çok bir inanışa körü körüne bağlanan insanlar için kullanılır.

Taassup etmek ne demek?​

Taassup sözcüğü dilimizde yaygın biçimde kullanıldığından TDK tarafından da ele alınmıştır. TDK sözlüğü taassup kelimesini “bağnazlık” anlamıyla ele almıştır. Bir fikre körü körüne bağlanmak, bağnazlık olarak açıklanır.

Yobaz davranmak ne demek?​

Yobaz davranmak ne demek?
Toplum içinde kaba, düşüncesiz, inatçı kişiler için kullanılmakta olan yobaz kelimesi zamanla çeşitli anlamlarda kullanılmıştır. Kelimenin TDK’deki karşılığı dikkate alındığında ise ilk olarak karşımıza “dindeki bağnazlığı aşırılığa vardıran kimse” çıkmaktadır.

Yobaz diye kimlere denir?​

Yobaz kelimesi incelikle işi olmayan kaba insanlar için söylenmekte olan bir ifade olarak bilinmektedir.
 
Çomar kelimesi genellikle bağnaz ve eğitimsiz insanlar için kullanılan aşağılayıcı bir ifade olarak argoda yer almaktadır. Çomar köpeği terimi ise TDK'ya göre iri ve çoban köpeği anlamına gelmektedir. Bu bağlamda çomar bir köpek ırkı değil, iri, itaatkar ve söz dinleyen köpekleri genel olarak tanımlamak için kullanılan bir ifadedir.

Bağnazlık, bir inanışa ya da düşünceye aşırı biçimde bağlanmak, başka bir düşünceyi kabul etmemek, fanatik olmak şeklinde açıklanmaktadır. Bağnazlığın artması ise kişinin bir inanca çok aşırı şekilde bağlı olması, hiçbir alternatif düşünceyi kabul etmemesi ve sorgulamaması anlamına gelmektedir.

Obje kelimesi genel olarak bir insanın öz varlığının dışında kalan varlıkları ifade etmektedir. Obje, bilinendir ve ulaşılmaya çalışılan varlıktır. Yobazlık ise aşırı bir görüşe veya düşünceye bağlı olmayı ifade eder. Bu durum toplum içinde sıkça eleştirilen bir durumdur.

Yobaz kadın terimi ise genellikle bağnaz ve kaba davranan, başkalarını baskı altına almaya çalışan kadınlar için kullanılan bir ifade olarak karşımıza çıkmaktadır. Yobazlık genel olarak dini inançlarda aşırılık ve bağnazlıkla ilişkilendirilen bir kavramdır.

Taassup kelimesi ise Arapça kökenli olup bir inanışa körü körüne bağlanan insanlar için kullanılan bir terimdir. Taassup etmek de aynı şekilde bir fikre körü körüne bağlanmak, bağnazlık göstermek anlamına gelir.

Son olarak, yobaz kelimesi genellikle incelik ve naziklikten uzak, kaba davranan kişiler için kullanılan bir ifade olarak karşımıza çıkmaktadır. Yobazlar genellikle düşüncesiz, inatçı ve kaba tavırlarıyla tanınan kişiler olarak bilinirler.
 
Geri
Üst