AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cokuntu depremler nerede gorulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çöküntü depremler nerede görülür?​

Bunlara Tsunami denir. 1)Çöküntü Depremleri: Yer altındaki mağaraların veya maden ocaklarının çökmesi ile oluşan depremlerdir….

Deprem kuşağı ne anlama geliyor?​

Deprem kuşağı, tektonik levha (plaka) sınırlarında oluşan ve bu sınırlar boyunca büyük depremlerin meydana geldiği küresel ölçekteki zonlara verilen isimdir.
Deprem riski taşıyan yerleri iki kuşağa ayırabiliriz. Büyük Okyanus çevresi (Pasifik ateş çemberi): Büyük Okyanus çevresinde yer alan Şili, Meksika ve ABD’nin Batısı, Japonya, Çin, Filipinler, Endonezya ve Yeni Zellanda bu kuşakta yer alan deprem riski yüksek ülkelerdir.
Çöküntü depremler Türkiye’de nerelerde görülür?
1)Konya, Karaman, Taşeli Platosu ve Içel çevresi. 2)Mardin-Şırnak çevresi. 3)Büyük Okyanus çevresi (En fazla bu bölgede görülmektedir. Sebebi katı haldeki yerkabuğunun (Sial) ince ve zayıf olmasıdır.)
Brezilya deprem bölgesi mi?
Baltık kalkanı, Kanada ve Brezilya masifleri, Orta Afrika, Orta Avustralya gibi kristalin masif alanları depremsiz bölgeler olarak anı labilir.

Kaç çeşit deprem kuşağı vardır?​

Dünya üzerinde kaç çeşit deprem kuşağı vardır? Depremlerin oluştuğu belli bir düzlemde yer alan ve fay hattının yani depremde oluşmuş yarıkların geçtiği bölgelere ‘deprem kuşağı’ denir . 3 çeşit deprem kuşağı vardır .

Endonezya deprem bölgesi mi?​

Endonezya, Japonya’dan Güneydoğu Asya’ya kadar uzanan plakaların çarpıştığı yoğun bir sismik aktivite yayı olan Pasifik ‘Ateş Çemberi’ üzerindeki konumu nedeniyle sık sık depremler ve volkanik patlamalara sahne oluyor.
B) Depremlerin ve volkanizmanın etkili olduğu yerlerin ortak özellikleri nelerdir? Volkanlar, yer kabuğunun zayıf noktaları olan levha sınırlarına paralellik gösterir. Volkanik patlamalar sırasında lav akıntıları, volkanik küller, gazlar, laharlar (volkanik çamur) ve piroklastik maddeler ortaya çıkar.
 
Geri
Üst