Coklu zekaya dayali ogrenme nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
254.530
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Çoklu zekaya dayalı öğrenme nedir?​

Gardner çoklu zekâ kuramına göre her insanın özel yetenek alanları ve zekâsını kendine özgü kullanma biçimi vardır. Çoklu zekâ kuramı, zekânın tek olduğunu ama kendi içinde sınıflara ayrıldığını (zekâ çeşitleri olduğunu) ifade eder. Bununla birlikte her zekâ çeşidinin dinamik olup geliştirilebilir olduğunu belirtir.
Çoklu zeka kuramına göre hangi materyaller?
Bu zekâsı yüksek olan kişiler; Kelime oyunlarını sever. İyi bir kelime hazinesi vardır. Sözel olarak iyi iletişim kurar. Öğrenmede daha çok kitaplar, teypler, yazma materyalleri, görüşme ve tartışmalar, konuşma ve dinleme materyallerine ihtiyaç duyar.

Howard Gardner ın kim?​

Howard Earl Gardner (d. 1943, Pensilvanya), hâlen Harvard Üniversitesi’nde çalışmalarına devam eden Amerikan psikolog. Çoklu zekâ kuramını ortaya atan bilim adamıdır. 1981’de MacArthur Ödülü almıştır.
Zeka diğer adı nedir?
Dimağ sözcüğü hem beyin hem de akıl anlamına gelir. Arapça kökenli bir sözcük olan feraset, zeka ve akıl kelimeleriyle eş anlamlıdır.
Bu dört yetenek, bir zeka teorisi için gerekli kavramlar olarak görülebilirler (Atkinson, Atkinson ve Hilgard, 1995:507): Yaşantılardan öğrenme ve yararlanma yeteneği. Soyut düşünme ya da akıl yürütme yeteneği. Değişen ve belirsiz bir dünyaya uyum sağlayabilme yeteneği.
Üçlü zeka Nedir?
Başarılı zeka kuramı üç düşünme becerisinden oluşmaktadır. Bunlar analitik düşünme; analiz etme, değerlendirme, yargılama veya karşılaştırma becerilerinin uygulandığı öğeleri içerir.

Gardner ın 7 zeka türüne sonradan eklediği zeka türleri nelerdir?​

Çoklu Zeka Kuramına göre insan aklı/beyni milyonlarca yıl içinde 7 değişik beceri alanı geliştirmiştir. Bunlar dilsel, mantıksal-matematiksel, müziksel, alansal, sosyal ve kişiye dönük zeka olarak adlandırılır. Daha sonra yapılan araştırmalarla bu alanlara bir beceri alanı daha (doğacı zeka) eklenmiştir.
 
Geri
Üst