Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
1 kg süt dana eti
1,5 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg patates
Kızartmak için; sıvı yağ
Yoğurtlu sos;
500 gram yoğurt
3 diş sarımsak ezilmiş
1 çay kaşığı tuz
Salçalı sosu için;
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı karışık salça
1 paket hazır domates suyu (500 ml)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etleri jülyen ince şeritler halinde kesin, tavayı ocağa alın.
Üzerine sıvı yağı ek edin.
Üzerine etleri ekleyin kısık ateşte etler yumuşayınca kadar pişirin.
Yumuşayan etin üzerine tereyağını ve tuzunu ve kırmızı toz biberi ekleyin hafif kızarınca ocaktan alın.
Patatesi soyun, incecik doğrayın ,uzun küçük şeritler halinde bol suda yıkayın nişastası gitsin ,kurulayın .
Kızgın yağda kızartın .
Salçalı sos için; hepsini tavada karıştırın 2 dakika ocakta pişirin sosunuz hazır.
Servis tabağına evvel patatesleri ekleyin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin, ortasına etleri ekleyin .
Etin üzerine salçalı sostan dökün süsleyerek servis yapın afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst