Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo dana kuşbaşı
1 adet soğan
3 büyük diş sarımsak
3 adet patates
Kekik
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Ortası için:
4-5 kaşık yoğurt
2 büyük diş sarımsak
Tuz
Sosu için:
2 adet domates
Kekik
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı terem yağı
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesler ince ince doğranır ve nişastası çıkması için suda bekletilir.
Nişastası çıkan patates bir bez ile kurutulur ve kızartılır.
Et ocağa alınarak suyu gidene kadar pişirilir ve terem yağı, soğan, sarımsak rendelenerek eklenir.
Baharatlarda atıldıktan sonra bir müddet pişirilir.
Domatesler soyulup doğranır ve teremyağı eklenen tavaya doğranan domates salça ve baharatlar eklenerek pişirilir.
Sarımsaklı yoğurt da yapılır.
Sırasıyla patates, sarımsaklı yoğurt, domates sos ve eti üzerine konuşarak servis yapılır. Afiyet olsun….
Yarım kilo dana kuşbaşı
1 adet soğan
3 büyük diş sarımsak
3 adet patates
Kekik
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber
Ortası için:
4-5 kaşık yoğurt
2 büyük diş sarımsak
Tuz
Sosu için:
2 adet domates
Kekik
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı terem yağı
Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patatesler ince ince doğranır ve nişastası çıkması için suda bekletilir.
Nişastası çıkan patates bir bez ile kurutulur ve kızartılır.
Et ocağa alınarak suyu gidene kadar pişirilir ve terem yağı, soğan, sarımsak rendelenerek eklenir.
Baharatlarda atıldıktan sonra bir müddet pişirilir.
Domatesler soyulup doğranır ve teremyağı eklenen tavaya doğranan domates salça ve baharatlar eklenerek pişirilir.
Sarımsaklı yoğurt da yapılır.
Sırasıyla patates, sarımsaklı yoğurt, domates sos ve eti üzerine konuşarak servis yapılır. Afiyet olsun….