Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
400 gram antrikot (Bonfileli yada biftek de olabilir)
3 büyük uzunluk patates
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Domates sosu için;
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
Etin marinesi için;
Taze kekik
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Eti marine etmek için etleri önce ince uzun doğruyoruz. Akabinde bir kaba 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber ve taze kekikleri atıp etlerle birlikte karıştırıyoruz.
Ağzını kapatıp buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. İsterseniz marinesi için süt ve soğan rendesi de kullanabilirsiniz.
Yoğurdu için 1 kase süzme yoğurdu biraz tuz ve su ile ezip işine 1 diş sarımsak atıyoruz. Domates sosu işin; 2 domatesi rendeliyoruz.
Tavaya biraz tereyağı alıp içine salça ve domatesleri ekliyoruz. Biraz karabiber ve tuz atıp sosu biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Patatesleri kibrit çöpü üzere doğruyoruz. Ben soğuk da bekletme yapmıyorum. Biraz tuz atıp direkt kızartıyorum çıtır çıtır oluyorlar.
Daha sonra marine olmuş eti kızgın tavaya alıyorum doğrudan. Etlerindeki pişince onları da ocaktan alıp. Patates, yoğurt, et ve sos sıralamasıyla tabağa ekliyorum. Kebabımız hazır .
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst