AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller

Eti için:
Yarım kilo kuzu eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Et marinasyonu için:
1 adet rendelenmiş soğan
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Kibrit patates için:
2 adet orta uzunluk patates
1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Domates sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı
Pul biber
1 adet rendelenmiş domates

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı

Birinci olarak jülyen doğradığımız etleri marine etmekle başlıyoruz. Bütün materyalleri ekleyip derin bi kabın içinde üzerini kapatıp 2saat buzdolabında bekletiyoruz.
Kabuklarını soyduğumuz patatesleri kibrit büyüklüğünde keselim kızgın yağda kızartalım.
Etleri kızartmak tavada az ölçüde sıvı yağı kızdıralım.
Tereyağını ekleyip marine olan etleri yüksek ateşte pişirelim. Renk aldıklarında tuz ve karabiberi katıp ocaktan alın.
Domates sosunu hazırlamak için tavada tereyağını eritip pul biberi ek edelim sonrasında rendelenmiş domates ekleyip bi kaç kez karıştırıp kapatalım.
Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp tabağımızı hazırlıyalım. Şimdiden afiyet olsun.
 
Geri
Üst