AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
3 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gram julyen doğranmış dana eti
6-7 adet tane karabiber
3 diş sarımsak
Pul kırmızı biber
Kekik
Toz kırmızı biber
Tuz
1 adet küçük kuru soğan. piyazlık doranacak
Kızartmak için zeytin yağı
5-6 adet ince kıyım patates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber ( Kapya biber)
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı salça
4 adet domates kabukları soyulmuş ince doğranmış olacak
Az karabiber
Tuz
2 su bardağı yoğurt
3 diş dövülmüş sarımsak
Süslemek için
Maydanoz

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
3 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye koyup kızınca julyen doğranmış etler ek edilip karıştırılıp mühürlenir.
3 diş sarımsak ek edilir.
Suyunu salınca üzerine 1 su bardağı sıcak su dökülür. Suyu çekinceye kadar pişirilir. Yaklaşık 45 dk. Et pişince tuz ve baharatlar eklenir.
Küçük bir soğan ay biçiminde doğranıp ete ek edilir. Ve tuzu da eklenip kısık ateşte yavaşça kavrulur.
Et pişerken patatesler soyulup ince formda doğranır ve nişastası çıksın diye suda yeterlice yıkanıp süzgüye alınır düzgünce suyu süzülen patatesler kızgın yağda kızartılır.
Servis tabağına alınır.
Yeşil biber ve kapya biberlerde kızartılıp serviste kullanılmak için bir tabağa alınır yoğurt yeterlice çırpılır.
İçine dövülmüş sarımsak ve az tuz ek edilip güzelce karıştırılır.
Sos için domatesler soyulup kup formunda ince kıyım doğranıp pişirilir.
Küçük bir tavaya tereyağı sıvı yağı konur güzelce kızdırılır.
İçine salça ve kırmızı toz biber ek edilir. Bu karışım domatesin içine dökülür ve karıştırılır suyu çekilene kadar pişirilir.
Domatesler düzgünce eriyince 1 su bardağı sıcak su ek edilip bir taşım kaynatılır.
Servis tabağına sırasıyla patatesler serilir.
Üzerine domates sosu, sarımsaklı yoğurdu eti tekrar sos dökülüp maydanoz serpilip biberler konur servis yapılır.
 
Geri
Üst