AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
750 gram et (jülyen şekilde doğranacak)
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kilo patates ince ince kızartmalık doğranmış
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Yoğurtlu sosu için;
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Yarım çay bardağı su
Salçalı sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
5/6 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşıgı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,pulbiber
1 çay bardağı su

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce etimizi tenceremize alalım.
Kavrulan etimize suyunu ekleyelim kavurmaya devam edelim.
En son tereyağ ve tuzunu ekleyip suyu çekene kadar pişirelim.
Patatesimizi kızartalım.
Bir kase yoğurdumuzun içine rendelenmiş sarımsak ,tuz ve suyumuzu alıp güzelce karıştıralım.
Sosumuz için tereyağ ve sıvı yağımızı alalım.
Erittiğimiz yağımızın içine salça ve baharatlarımızı ekleyelim.
En son suyumuzu ekleyip altını kapatalım.
En hoş kısım servis tabağına; Patateslerimizi alalım ,üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve onu da üzerine etlerimizi alalım.
Son olarak salçalı sosumuzu da ekledik mi çökertme kebabımız hazırdır.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst