AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk patates
Kızartma için yağ
Tuz
500 gr dana kuşbaşı
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Kekik
2 diş sarımsak
Yoğurdu için;
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Çok az tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı domates sosu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eti düdüklüde 10 dk haşlayın.
Patatesi soyup, ince ince kesin ve kızgın yağda kızartın.
Haşlanan etleri tüm gereçleri ekleyin ve soteleyin.
Sosu için de yağı tavaya alıp, salçayı kavurun.
Daha sonra sosu ve tuzu ekleyip 3 dk kadar kavurun.
Yoğurdu bir kaba alıp, sarımsakları rendeleyin ve tuz ekleyip, karıştırın.
Servisin en altına patatesi dizin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sonra sosu döküp, en son etleri de en üste ekleyin. Afiyet olsun.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst