AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
400 gram kuşbaşı doğranmış et
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biberi
1 çay kaşığı karabiberi
Tuz
1 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etleri kuşbaşı doğrayıp tavaya alıyoruz.
Üzerine sıvı yağı, baharatları, tuz ve rendelenmiş soğanı koyup yarım saat bir saat kadar buzdolabında bekletelim.
Beklettikten sonra üzerine bir buçuk yahut iki su bardağı su koyalım suyunu çekene kadar pişirelim şayet çok pişmiş seviyorsanız dilediğiniz kadar su koyabilirsiniz.
Daha sonra bir yemek kaşığı tereyağı ile biraz kavurun.
Patatesleri ince ince doğrayıp kızdırılmış yağda kızartın.
Daha sonra domatesleri rendeleyin tavaya bir yemek kaşığı tereyağı koyalım eridikten sonra rendelenmiş domatesi koyup pişmeye bırakın.
Yoğurdu bir kapa alıp çırpın üzerine sarımsak ekleyelim. Herşey piştikten sonra servis edelim afiyet olsun.
 
Geri
Üst