AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çökertme Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram julyen doğranmış kırmızı et
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
3 adet orta uzunluk patates
Yoğurt
Sarımsak
1 domates
1 yemek kaşığı salça

Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı

Etlerimizi julyen ince bir formda doğrayalım.
Bir kabın içine koyalım, üzerine kekik ,pul biber , bir yemek kaşığı yoğurt ,4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim çokça karıştıralım ve en az dört saat buz dolabında bekletelim.
Dolaptan aldığımız etlerimizi bir su bardağı su yardımı ile pişirelim.
Sonrasında patateslerimizi çok ince bir formda doğrayalım.
Kızartma tenceresine alalım.
Diğer bir tabakta göz kararı yoğurt ,bir diş sarımsak, az tuz karıştıralım.
En son olarakta bir domatesi rendeleyelim salça ile yağda kavuralım.
Bir servis tabağının el alt kısmına kızaran patatesleri, üzerine pişen etlerimizi ve etlerin kenarına sarımsaklı yoğurduğumuzu en sok olarakta salçalı sosumuzu üzerine dökelim.
Şimdiden afiyet olsun.
 
Geri
Üst