AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Çökertme Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Marine için
400 gram biftek veya bonfile
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Pul biber,karabiber,kekik
1 çorba kaşığı yoğurt
1 küçük rendelenmiş soğan
Servis için
5-6 adet patates
Kızartmak için sıvı yağ
Bir kase arımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etlerimizi ince jülyen keselim. Marine malzemelerini derin bir kaba alıp etlerle harmanlayalim. 1- 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra yayvan bir tavaya alalım 1 su bardağı sıcak su ekleyip yüksek ateşte hızlı pişirelim.
Etlerimiz pişmeye yakın tuzunu atıp bir yemek kaşığı tereyağı ekleyelim.
Etlerimiz pişerken patatesleri ince ince doğrayıp kızartalım.
Patateslerimizi porsiyonluk tabağa alalım.
Yoğurdu patateslerin gezdirelim.
Pişen etleri de yoğurdun üzerine koyalım sıcak servis yapalım. Çok lezzetli bir ana yemek oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .
Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst