AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çökertme Kebabı (Kıymalı)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
300 gr kıyma
Domatesi rendesi ( yazdan kalma menemende olur )
1 adet orta uzunluk soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz,pulbiber,kimyon,karabiber,kekik
3 tane büyük uzunluk patates
Maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için
Bol sarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı çok az yağda bir tavaya alıp kavurduktan sonra,doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
Çok az daha kavurduktan sonra salçamızı ve domates rendesini ekliyoruz.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Piştiği vakit baharatlarını ekleyip kapatıyoruz.
Patatesleri ince uzun formda doğruyoruz. Bol yağda çıtır çıtır olacak halde kızartıyoruz.
Kızaran patateslerimizi geniş bir servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu döküp kıymalı harcımızı da üzerine ekliyoruz.
Üzerine ince kıydığımız maydanozumu da serpiştirip bırakıyoruz. Servise hazır )Afiyet olsun.
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst