Çökelekli Sıkma Tarifi İçin Malzemeler
1 adet büyük boy kuru soğan
150 gram çökelek veya lor peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Hamuru İçin;
4 su bardağı su
1.5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yağlamak İçin;
Tereyağ
Çökelekli Sıkma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar küp küp doğranır.
Soğanlara yağı ekleyip kavrulur.
Kavrulan soğana baharatlar eklenir ocaktan alınır.
İlk sıcaklığı çıkan karışıma çökelek veya lor eklenir.
Hamur için malzemeler derin bir yoğurma kabına alınır.
Azar azar kontrollü su eklenerek çok sert olmayan hamur elde edilir.
Hamur bezelere bölünür merdane ve un yardımıyla açılır.
Pişen bezenin içine tereyağ sürülür harç eklenir ve rulo yapılır.
Çökelekli Sıkma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet büyük boy kuru soğan
150 gram çökelek veya lor peyniri
Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Hamuru İçin;
4 su bardağı su
1.5 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yağlamak İçin;
Tereyağ
Çökelekli Sıkma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar küp küp doğranır.
Soğanlara yağı ekleyip kavrulur.
Kavrulan soğana baharatlar eklenir ocaktan alınır.
İlk sıcaklığı çıkan karışıma çökelek veya lor eklenir.
Hamur için malzemeler derin bir yoğurma kabına alınır.
Azar azar kontrollü su eklenerek çok sert olmayan hamur elde edilir.
Hamur bezelere bölünür merdane ve un yardımıyla açılır.
Pişen bezenin içine tereyağ sürülür harç eklenir ve rulo yapılır.
Çökelekli Sıkma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı