AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cok zamir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.152
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çok zamir mi?​

Başlıca belgisiz zamirler şunlardır: “Bazısı, kimi, çoğu, hepsi, birkaçı, birçoğu, tümü, tamamı, herkes, hiçbiri, biri, falan, şey …” “Bana her şey seni hatırlatıyor.”

Zamir nedir Zamire örnekler?​

Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.

Öğrencilerden birkaçı zamir mi?​

Öğrencilerden birkaçı zamir mi?
– Kimi, kimileri, kimse, biri, hepsi, birileri, başkası, başkaları, birkaçı, bazısı, bir takım, herkes, birazı, hepimiz, hepsi, hiçbiri, herhangi biri, her biri gibi kelimeler cümle içerisinde belgisiz zamir olarak kullanılmaktadır. Belgisiz zamirler isim tamlamasında tamlayanı veya tamlananı olarak kullanılabilir.

Belgisiz zamir mi?​

Belgisiz zamir mi?
“biri, birisi, hepsi, kimi, kimisi, hepsi, tamamı, herkes, kimse, hiç kimse, çoğu, bazısı, birkaçı, birazı, birçoğu, başkası, her biri, öteberi, şey…“

Zamir nedir örnek 9 sınıf?​

Varlıkların yerini gösteren zamirlere denir. Türkçedeki başlıca işaret zamirleri bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar, öteki, beriki, bura, şura, ora, burası, şurası, orası, böylesi, şöylesi ve öylesi’dir. Örnek: Bunlar evimizin son eşyaları. Soru yoluyla isimlerin yerini tutan zamirlere denir.

9 sinif zamir ne demek?​

İsim olmadığı halde isimlerin yerine, cümlede önceden adı geçen kavramların yerine ya da cümlelerin yerine kullanılan sözcüklere zamir veya adıl denir. Zamirler tek başlarına kullandıklarında herhangi bir ismi karşılamazlar. Adılların anlam kazanması için bir ismin anlamını karşılamaları gerekmektedir.

Birbirine ne zamiri?​

Birbirine ne zamiri?
“Birbiri” adılı işteşlik bildirir ve sadece çoğul şahıslarla beraber kullanılır. Kullanım alanı bir tanedir: Birbiri adılı, eylemin karşılıklı yapıldığını anlatır.
 
Zamirler, cümlelerde varlıkların adlarının yerine kullanılarak onların yerine getirdiği fonksiyonları üstlenebilen isim soyutlu kelimelerdir. Türkçede sıkça kullanılan zamirler arasında "ben, sen, o, biz, siz, onlar", "kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri", "bu, şu, o", "kim, ne, biri" gibi kelimeler bulunmaktadır.

Belgisiz zamirler ise belirtilmemiş veya belirlenememiş varlıkları anlatan zamirlerdir. Örneğin "biri, birisi, hepsi, kimi, herkes, kimse, hiç kimse, çoğu, bazısı, birkaçı, birazı" gibi kelimeler belgisiz zamir olarak kullanılabilirler. Belgisiz zamirler genellikle isim tamlamasında tamlayanı veya tamlananı olarak kullanılabilirler.

"Birbiri" zamiri ise adılı işteşlik bildirir ve sadece çoğul şahıslarla birlikte kullanılır. Bu zamir, eylemin karşılıklı olarak yapıldığını ifade eder. Dolayısıyla "birbirine" zamiri, karşılıklı yapılan eylemi vurgulamak için kullanılır. Örneğin, "Öğrenciler birbirine yardımcı olmalıdır." cümlesinde "birbirine" zamiri, öğrencilerin karşılıklı yardımlaşmasını ifade etmektedir.
 
Geri
Üst