AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cok yuksek riskli temizlik alanlari nerelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çok yüksek riskli temizlik alanları nerelerdir?​

Yüksek riskli alanlar: Acil servis, merkezi sterilizasyon ünitesi, mikrobiyoloji laboratuvarı ve bu alanların içinde bulunan veya bu alanlarla ilişkili olan kiler-mutfak, banyo, koridor, ofis, depo, toplantı odası, büro ve personel odalarıdır. Bu alanlarda temizlik sık yapılmalı ve kirlenen yer hemen temizlenmelidir.
Hasta odalarının temizliği nasıl yapılır?
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR :
- Hasta odasına girişte müsade istenilmesi.
- Toz alımında telefon temizliğinin ayrı bir bez ile yapılması
- Zemin temizliğinin dezenfektan kimyasal ile yapılması
- Enfekte çöplerin kırmızı enfekte torbaya atılması
- Uygulama sırasında elde eldiven bulunması

Hastane temizliğinde eldiven kullanımlarından hangisi doğrudur?​

El hijyeni ve eldiven kullanımı; olmayan temiz eldiven giymelidir. Eldivenli ellerle kapı kolu, telefon, masa, vb. yüzeylere temas edilmemelidir. Tuvalet temizliği için kullanılan eldivenler diğer alanların temizliğinde kesinlikle kullanılmamalıdır.
Aşağıdakilerden hangisi yüksek riskli alan sınıflaması?
Yüksek riskli alanlar: – Ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, hemodiyaliz, enfeksiyon kontrol komitesi tarafından belirlenen özel alanlar (kemoterapi ünitesi, izolasyon odaları, nötropenik hasta odaları, bronkoskopi, acil, tüberküloz servisi vb.)
Mavi Kareli bez: proje işleri( detay temizlik) nde kullanılır. Özellikle sağlık kuruluşlarında bezlerin bu şekilde kullanılması çok önemlidir. Örneğin kırmızı bezle yemek masanızın temizlenmesi, klozetteki mikropların masanıza taşınması, son olarak da size taşınması demektir.
Tıbbi cihaz temizliğini kim yapar?
Ambulans, tıbbi cihaz ve tekrar kullanılan malzemelerin temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerini kapsar. Bu talimatın uygulanmasından tüm evde sağlık çalışanları sorumludur. Ambulans hasta kabini, tıbbi cihaz ve tekrar kullanılan malzemelerin temizlik ve sterilizasyonunu sağlık personeli yapar.
 
Geri
Üst