AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cok yiyen kedi kusar mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.096
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Çok yiyen kedi kusar mı?​

Kedilerin kusmasının birçok sebebi olabilir. Bunlar arasında yiyecekten kusma ilk sıralarda yer alır. Bozuk yiyecekler, ot yemek ve besin kaynaklı alerjiler yiyecekten kusmaya bağlı kusmalardan bazılarıdır. Karın hastalıklarından kusma ise karın tümörleri, pankreas ve karaciğer iltihapları gibi sebeplerden kaynaklanır.

Kediler neden mama kusar?​

Kediler neden kusar sorusuna cevap olarak; mama değişikliği yapılması, vücudun daha önce yemediği ve alerjik reaksiyonda bulunabilecek tehlikeli yabancı besin tüketimi, kedi parazitleri, tüy yumağı, mide tıkanması, hormonsal değişikler ve duygusal problemler olarak yanıt verilebilir.

Kedim mama kustu ne yapmalıyım?​

Kedim mama kustu ne yapmalıyım?
ne yapabilirim? Mama kusması ilk başta sindirim sorunlarını akla getirir. İlk kusmasında hemen önünden mamasını alın ve birkaç saat sonra çok az mama vererek deneyin. Kusmalar tekrarlayacak olursa veteriner hekiminiz ile görüşmelisiniz.

Kediler neden sarı sıvı kusar?​

Kediler neden sarı sıvı kusar?
Bir kedinin sarı sıvı kusması, karaciğer tarafından üretilen ve yeşil veya kahverengi de olabilen bir salgı olan safra kustuğu anlamına gelmektedir. Safra, safra kesesinde depolanan bir sıvıdır ve sindirime yardımcı olmak amacıyla vücut tarafından kullanılır.

Kediler mamasını neden yemez?​

Enfeksiyonlar, böbrek yetmezliği, pankreatit, bağırsak sorunları ve kanser gibi bir dizi farklı sağlık sorunu kedilerde iştahsızlığa neden olabilir. Elbette bu denli kötümser olmamakta da fayda vardır, kedilerin yemek yememesinin ardında diş ağrısı gibi daha basit sağlık sorunları da olabilir.

Kedi nasıl küser?​

5 Maddeyle Kediler Sahiplerine Neden Küser?
- Eve Başka Bir Hayvan ya da Misafir Gelmesi. Kedilerin küsmesindeki en temel durum psikolojiktir.
- Yalnız Kalmaları
- Mamasından Artık Hoşlanmaması
- Ortam Değişikliği ve Başkasının Evine Misafir Gitme.
- Ona Bağırmanız ve Sesinizi Yükseltmeniz.
 
Kedilerin kusma eylemi birçok farklı sebepten kaynaklanabilir. Yediği yiyecekten kaynaklı kusmalar genellikle bozuk yiyecekler, ot yeme, alerjiler veya sindirimle ilgili sorunlar sebebiyle olabilir. Öte yandan, karın hastalıklarından kaynaklanan kusmalar, karın tümörleri, pankreas ve karaciğer iltihapları gibi ciddi sağlık problemlerinin bir işareti olabilir.

Evcil kedilerin mide bulantısı ve kusmalarının sebeplerinden biri de mama ile ilgili olabilir. Kedilerin mama kusmalarının birkaç farklı sebebi olabilir; bunlar arasında mama değişikliği, alerjik reaksiyonlar, parazitler, tüy yumağı veya hormonal değişiklikler yer alabilir. Bunun yanı sıra, duygusal stres de kedilerin mama kusmalarına yol açabilir.

Eğer kedileriniz mamalarını kusmuşlarsa, ilk olarak kediyi bir süre aç bırakıp sindirim sistemine dinlenme şansı vermek iyi bir adım olabilir. Daha sonra çok az miktarda mama vererek kediyi beslemeye yeniden başlayabilirsiniz. Ancak kusmalar tekrarlayıp şiddetlenirse, bu durumu veteriner hekiminizle paylaşarak profesyonel bir yardım almanız önemlidir.

Kedilerin sarı sıvı kusması genellikle safra olarak adlandırılan ve karaciğer tarafından üretilen sindirim sıvısının diğer mide içeriğiyle birlikte kusulmasıyla oluşabilir. Sarı sıvı kusması, sindirim sistemi problemlerinden kaynaklanabilir ve genellikle veteriner hekime danışmanız gereken bir durumdur.

Kedilerin mama yemeyi reddetmesi de farklı sağlık sorunlarına bağlı olabilir. Enfeksiyonlar, böbrek yetmezliği, pankreatit, bağırsak sorunları veya kanser gibi ciddi sağlık problemleri kedilerin iştahsız olmasına neden olabilir. Ancak bazen daha basit nedenler de iştahsızlığa yol açabilir, örneğin diş ağrısı gibi.

Kedilerin sahiplerine küsme davranışı da çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Eve başka bir hayvan gelmesi, yalnız kalmaları, sevmedikleri bir mama ile beslenmeleri, ortam değişiklikleri veya sahiplerinin yüksek sesle bağırması gibi durumlar kedileri küstürebilir. Kedilerin duygusal ihtiyaçlarına duyarlı davranmak ve olumsuz durumlardan kaçınmak, kedi-sahip ilişkisini olumlu yönde etkileyebilir.
 
Geri
Üst