AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cok yem yiyen danaya ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çok yem yiyen danaya ne yapılır?​

Sodyum bikarbonat, magnezyum oksit, potasyum karbonat gibi çeşitli asitleşmeyi ortadan kaldırıcı yem katkı maddelerini kullanarak veya bunlara benzer başka ürünler katarak da yem çarpmasını belli bir oranda engelleyebiliriz.

K 99 aşısı Nedir?​

İmmunojenik gücü: VBR K99 E.coli Bakterin Aşısı ile aşılanmış gebe inek, gebe koyun ve gebe keçilerin yavrularının doğumdan sonraki ilk iki saat içinde anne sütünü almaları halinde Escherichia coli’nin neden olduğu ishallere karşı koruma sağlar. Escherichia coli antijenine >100 AU immun yanıt temin eder.
Yeni doğan buzağıya hangi ilaç kullanılır?
Rovita New Born: Yeni doğanlara ilk 18 saatte verilmesi gereken bir yeni doğan destek ürünüdür. Yeni doğanların hastalıklara direncini artıran vitamin, Glisin şelatlı organik mineral, yüksek oranda selenyum, kobalt, enerji, protein ve bağışıklık sistemini destekleyen immun glubulin içeren bir yeni doğan pastasıdır.
Fazla yem yiyen hayvana ne yapılır?
Bu durumda en iyi yapılacak şey acil olarak bir veteriner hekime başvurmaktır. Veteriner hekim işkembe ve kandaki asitliği giderecek bazı ilaçları ağızdan içirebilir veya damardan verebilir, sağlıklı hayvandan işkembe suyu alarak içirebilir.

Zehirlenen ineğe ne verilir?​

Tedavi;Arsenik zehirlenmelerinde tavsiye edilecek antidotlar: Sodyum tiyosülfat 15-30 gr, %15 solusyon halinde ilk doz olarak damar içi olarak verilir. Daha sonra dozlar 30-60 gr’a çıkartılır. Bunlar ağız yoluyla 6 saat aralıklarla verilir. Diğeri de dimerkaprol’dur.

Colimix 9 ne işe yarar?​

Bunun yanında Escherichia coli’nin neden olduğu ishallere karşı koruma sağlar. Escherichia coli K99 antijenine >100 AU (Aglutinin Unit) immun yanıt temin eder. Uygulanan hedef hayvan türleri; sığır, buzağı, koyun, kuzu, keçi, oğlak ve gebe sığır, gebe koyun, gebe keçidir.
Enterotoksemi aşısı ne zaman yapılır?
Enterotoksemi aşısı, mevsimlere geçişte, yem değişikliklerine başlamadan önce ve besiye alınan hayvanlara besi öncesinde yapılır. Aşı, koyunlara dirsek gerisi ve deri altı olarak iki defada (birinci 2 santimetreküp, ikincisi 1 santimetreküp) yapılır.
Erken doğan buzağıya ne yapmalı?
Prematüre buzağılara acil ve güçlü tedavi uygulanmalıdır. Prematüre buzağılarda hipotermi, hipoglisemi, metabolik ve respiratorik asidozis, fırsatçı enfeksiyonlar, solunum bozukluğu sendromu ve pasif transfer yetmezliğine yönelik tedaviler yapılmalıdır. Ayrıca, destekleyici tedaviler de uygulanabilir.
 
Geri
Üst