AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cok tesekkurler dogru mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Çok teşekkürler doğru mu?​

Bu kelime genellikle Teşekür şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Teşekkür şeklinde olmalıdır.

Çok teşekkür ederim mi teşekkür ederim mi?​

teşekkür ederim sanki daha fazla minnettarlık içerir. teşekkürler ise genellikle adet yerini bulsun, kibarlık olsun diye söylenmiş gibidir. tdk diyor ki; teşekkür ederim; durumdan hoşnut ve memnun olduğunu belirtmek için kullanılan nezaket sözüdür.
Çok teşekkür ediyorum ne demek?
Takdir etmenin en kestirme yolu “teşekkür ederim” veya “teşekkürler” demektir. Her teşekkür içinde bir takdir barındırır; “Senin farkındayım ve minnettarım!” demektir. Birilerine teşekkür etmek, aslında Yaratıcıya da şükür anlamı taşıyor.
Tesekkürler ne demek?
(ﺗﺸﻜّﺮ) i. (Ar. şukr “şükür”den teşekkur) Yapılan bir harekete karşı memnûniyetini gösterme, minnetini bildirme: Allah uzun ömürlü, hamiyetli etsin yolundaki sözlerine türlü teşekkürlerle karşılık verdi (Ahmed Midhat Efendi). Vedâ ve teşekkür için beni bekliyorlar (Refik H. Karay).

Teşekkürler hangi durumlarda söylenir?​

Cevap : İnsanlar Teşekkür ü yapılan bir iyilik veya yardım karşılığında, güzel söz mahiyetinde ve hatir bilindiğini gkstermek amacıyla kullanir. Size yardım eden ve yardım etmeye çalışan herkese teşekkür etmeliyiz. Örneğin; yere düşen çantamızı biri bize uzattığı zaman nezaket amaçlı teşekkür ederiz.

Teşekkür etmenin önemi nelerdir?​

Yapılan araştırmalar, minnet duygusunun uzun süreli ilişkilerin kilit noktası olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü karşılıklı minnet duygusu, bireylerin birbirlerine karşı daha saygılı, sabırlı ve anlayışlı olmalarını sağlıyor.
Teşekkür etmek bize ne kazandırır?
Teşekkür Etmek Bize Ne Kazandırır? Yapılan araştırmalar, minnet duygusunun uzun süreli ilişkilerin kilit noktası olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü karşılıklı minnet duygusu, bireylerin birbirlerine karşı daha saygılı, sabırlı ve anlayışlı olmalarını sağlıyor. Sosyal bağlarınız güçlenir.
Teşekkürler ne zaman kullanılır?

Neye teşekkür edilir?​

Allah’a şükür, insanlara teşekkür edilir. İnsan sahip olduğu nimetlerden ötürü Rabbine şükür, nimetlere aracılık yapan insanlara da teşekkür etmelidir. Allah’ın Resûlü Hz.Muhammed’in bir hadislerine göre insanlara teşekkür önceliklidir.

Sağol diyen birine ne denir?​

Teşekkür etmek yerine geçebilecek bir kelime grubu olan sağ ol kelimesi, aralarında samimiyet bulunan kişiler arasında kullanılabilir. Sağ ol kelimesinin yerine; teşekkür ederim, var ol gibi kelimeler kullanılabilir.

Geri