AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cok tatli yemek seker hastaligina yol acar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çok tatlı yemek şeker hastalığına yol açar mı?​

AŞIRI TATLI TÜKETMEK TEHLİKELİ Mİ Besinlerle alınan şekerler, diyabete neden olmaz. Şeker hatalığına yakalanma olasılığınız, tükettiğiniz şeker miktarıyla sadece bir noktada bağlantılıdır. Eğer, fazla miktarda şeker kullanır ve bu nedenle aşırı kilolu ve şişman biri haline gelirseniz, şeker hastası olmanız kolaylaşır.
Şekeri ne bastırır?
İlla ki tatlı yiyecekseniz tatlıyı kahvaltıda yemek en doğrusu, böylece şekerli bir şey yeme isteğini uzun süre bastırmış olacaksınız. Kahvaltınıza ilave 1 tatlı kaşığı bal/pekmez veya 1 adet kivi veya 1 adet hurma veya 1 bardak tarçınlı süt tatlı isteğinizi ortadan kaldırır ve artı zayıflamanıza yardımcı olabiliyor.
Şeker yersen ne olur?
Aşırı şeker tüketiminin başlangıçta çok sık acıkmak, sebepsiz yorgunluk, sürekli bitkinlik, sık idrara çıkma, yaraların yavaş kapanması, diş çürümesi, ağız kuruluğu, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, ağızda beyaz akıntı/dilde beyazlık, cilt kuruluğu, kilo alımı ile kendini gösterir.

Şeker hastaları hiç şeker yiyemez mi?​

Dr. Sait Gönen, diyabet hastalarının tatlandırıcıları güvenle kullanabileceğini belirterek, “Ancak ‘nasıl olsa şekeri yükseltmiyor’ diye aşırı tüketilmesi de doğru olmaz. Ama haftada bir gün tatlandırıcıyla yenen bir porsiyon tatlının sakıncası yoktur” dedi.
Şekeri dengelemek için ne yemeli?
Şeker hastalarının glisemik indeksi düşük besinleri tercih etmesi, kan şekerinin istenen düzeylerde tutulmasına yardımcı olur….Glisemik İndeksi Düşük Besinleri Tüketmek
Vücuttaki şekeri ne dengeler?
Protein içeriği yüksek olan besinler şeker isteğini azaltır ve kan şekerini dengede tutar. Bu sebepten dolayı her gün doğru oranda protein tüketmek gerekir. Fındık faydalı yağlar ve protein içerir. Her gün 1 avuç kadar fındık yemek kan şekerini dengede tutar ve enerji verir.

Şekeri yüksek olan ne yememeli?​

Şeker hastaları; bal, reçel, marmelat, pekmez, dondurma, kremşanti gibi gıdalardan uzak durmalıdır. Margarin ve tereyağı gibi doymuş yağlar, şeker hastaları için uygun yağlar değil. Yağ tüketimi miktarı, şeker kadar önemli bir ayrıntı.
Şeker koması nasıl olur?
Şeker koması, vücuttaki şekerin aniden düşmesi ya da yükselmesi nedeniyle olur. Eğer koma durumu, şekerin yükselmesi nedeniyle gerçekleşirse çok susama, kalp çarpıntısı, idrar artışı, baş ağırısı, halsizlik ve bulanık görme gibi belirtilere sebep olur.
 
Geri
Üst