Cok savurgan ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.193
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Cok savurgan ne demek?​

sıf. ve i. (< savur-gan) yeni. Gerektiğinden fazla harcayan, gereksiz harcama yapan (kimse), müsrif.

Savurgan olmamak ne anlama gelir?​

Merhaba; Öncelikle savurgan kelimesinin sözlükte geçen anlamını öğrenelim; Savurgan kelimesi tutumsuz demektir. Savurgan olmamalı sözünden gereksiz harcamalarda bulunmamamız gerektiğini anıyoruz.
Dinimize göre israfın zararları nedir?
Israfin zararlari, israf edenlerin seytana, Firavun’a ve Hazret-i Lut’un kötü kavmine benzetilmesi ve Allahü teâlânin bunlari sevmemesi ve bunlara sefih demesi ve ahirette azap çekmeleri, dünyada asagi, muhtaç duruma düsmeleri ve pisman olmalaridir. Israfin kötü olmasinin birinci sebebi, malin kiymetli olmasidir.

Bir de geçen savurgan olmamalı sözünden ne anlıyorsunuz?​

Cevap: İhtiyacımız kadar kullanmamızı, israf etmememiz gerektiğini anlıyorum.

Tutumsuzun ne demek?​

sıf. yeni. Gereksiz harcamalar yapan, tutumlu olmayan, müsrif: Çünkü cep harçlığında hesapsız, tutumsuz olan adam kötü adam olmasa bile iyi adam da sayılmaz (Ahmed Midhat Efendi).
Savurgan kelimesinin eş anlamı nedir?
Savurgan Kelimesine Benzer Kelimeler Savurgan kelimesinin eş anlamlıları ve benzer kelimelerini şöyle sıralayabiliriz; Tutumsuz. Müsrif. İsrafçı

Israf ın zararları nelerdir?​

İsraf, Allah Teâlâ’nın verdiği nimetlere saygısızlıktır. Kuluna sayısız nimetler veren Allah’a (c.c.) nankörlüktür. “… Doğrusu biz katımızdan insana bir nimet tattırırsak, ona sevinir; ama kendi yaptıkları yüzünden başlarına bir kötülük gelirse işte o zaman insan pek nankördür.” (Şurâ suresi, 48. ayet.)

Israfın hükmü nedir?​

Dinen haram kılınan maddelerle lüks sayılanların tüketimi israf olduğu gibi helâl kabul edilen maddelerin günün icaplarına göre ihtiyaçtan fazla tüketimi de haram veya mekruh sayılmıştır. Esasen genel olarak tutumluluk ve itidal İslâm’ın ibadetlerde bile öğütlediği temel bir ilkedir.
Şair bizden ne yapmamızı istiyor?
3) Şair bizden neler yapmamızı istiyor? Cevap: Bilinçli tüketici olmamızı, yasal haklarımızı bilmemizi, sağlıklı beslenmemizi, tutumlu olmamızı, hesabımızı bilmemizi istiyor.
 
Geri
Üst