AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Cok Programli lise ne demek Eksi?

Editör

Yeni Üye

Çok Programlı lise ne demek Ekşi?​

genelde; çok problemli lise, çapulcular lisesi gibi anlamlara dönüşen lise türü. kimi zaman erkek meslek, kimi zaman kız meslek, kimi zaman da genel lise müdürlüğüne bağlı olarak çalışır. genel lise ve teknik lise kısımları bir arada olan lise.

Üsküdarda hangi liseler var?​

ÜSKÜDAR İLÇESİNDEKİ LİSELER
- İstanbul Tİcaret Odası Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi.
- Burhan Felek Anadolu Lisesi.
- Tenzile Erdoğan Kız Anadolu Lisesi.
- Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
- Çamlıca Kız Anadolu Lisesi.
- Çengelköy Şehit Okan Altıparmak Mesleki Ve Teknik Amadolu Lisesi.

Darülmuallimat hangi padişah döneminde kurulmuştur?​

Darülmuallimat hangi padişah döneminde kurulmuştur?
1870 yılında sultan abdülaziz döneminde açılan kız öğretmen okulu. 1870 yılında osmanlı devleti’nde ilk ve orta öğretim kız okullarına kadın öğretmen yetiştirmek için sultanahmet semtinde açılan okul. meydana geliyordu. sıbyan muallimliğinin öğretim süresi iki, rüştiye muallimliğinin dört yıldı.

Üsküdar Fen Lisesi kaç puan?​

Üsküdar Fen Lisesi kaç puan?
Okul Adı | Okul Türü | Taban Puanı
İSTANBUL / FATİH / Pertevniyal Lisesi | Anadolu Lisesi | 456,2329
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER / Adnan Menderes Anadolu Lisesi | Anadolu Lisesi | 454,6319
İSTANBUL / KADIKÖY / Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi | Anadolu İmam Hatip Lisesi | 452,8025
İSTANBUL / ÜSKÜDAR / Validebağ Fen Lisesi | Fen Lisesi | 452,3997

IUL hangi lise?​

Okulumuz Hakkında – İstanbul Üsküdar Lisesi.

ÇPL nasıl bir okul?​

Nüfusun ve öğrenci sayısının az olduğu bölgelerde düz lise, meslek lisesi, teknik liseyi tek okulda toplayan liseye çok programlı lise denir. Çok Programlı Liseler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Çok Programlı Anadolu Lisesi ismi ile eğitim-öğretimlerine devam etmektedirler.

Çok Programlı lise, genelde "çok problemli lise" veya "çapulcular lisesi" gibi anlamlara dönüşen bir lise türüdür. Bu tür liseler genellikle erkek meslek, kız meslek veya genel lise müdürlüğüne bağlı olarak hizmet verirler. Genel lise ve teknik lise programlarını aynı çatı altında birleştiren bir okuldur.

Üsküdar İlçesi'ndeki bazı liseler ise şunlardır:
- İstanbul Ticaret Odası Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi
- Burhan Felek Anadolu Lisesi
- Tenzile Erdoğan Kız Anadolu Lisesi
- Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
- Çamlıca Kız Anadolu Lisesi
- Çengelköy Şehit Okan Altıparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Darülmuallimat, 1870 yılında Sultan Abdülaziz döneminde kurulan kız öğretmen okuludur. Osmanlı Devleti'nde ilk ve orta öğretim kız okullarına kadın öğretmen yetiştirmek amacıyla Sultanahmet semtinde açılmıştır.

Üsküdar Fen Lisesi'nin taban puanı ise verilen bilgilerde bulunmamaktadır.

ÇPL olarak da bilinen çok programlı liseler, nüfusu ve öğrenci sayısının az olduğu bölgelerde düz lise, meslek lisesi ve teknik lise programlarını tek okulda birleştiren liselerdir. 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren "Çok Programlı Anadolu Lisesi" adıyla hizmet vermektedirler.

İstanbul Üsküdar Lisesi "IUL" olarak kısaltılmaktadır. Bu lisans eğitimi alan gençlere kapsamlı ve kaliteli bir eğitim sunmaktadır.

Herkese başarılı bir eğitim-öğretim yılı dilerim!

Geri