Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çok Pratik Yumuşacık Dere Otlu Patatesli Mayasız Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çok Pratik Yumuşacık Dere Otlu Patatesli Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Herkesin meskeninde bulunan az materyallerle şipşak hazırlayabileceğiniz mayasız nefis bir poğaça. kesinlikle denemenizi öneririm yıllardır vazgeçilmez ve çok kurtarıcım olmuştur ayrıyeten dereotu kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılır)
1 orta uzunluk patates (rendelenip suyu sıkılarak eklenecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İnce doğranmış yarım demet dereotu yaklaşık
4 su bardağı un (kontrollü ekleyin.)
İçine kaşar peyniri
Üzeri için susam

Çok Pratik Yumuşacık Dere Otlu Patatesli Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve dereotu dışındaki tüm materyalleri genişçe bir yoğurma kabına alalım.
Karıştıralım ve denetimli un ekleyerek yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
Ardından dereotunu ekleyip yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde modüllere bölelim akabinde modülleri tek tek elimizle bastırarak açalım.
İçine peynir koyup kapatalım yağlı kağıt serili tepsimize alalım ve tüm hamurları bu biçimde hazırlıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve susam serilir evvelden ısıtılmış 180 derece de denetimli olarak 35 dk pişirelim.
. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam. Tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi her vakit sorabilirsiniz
Çok Pratik Yumuşacık Dere Otlu Patatesli Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst