Çok Lezzetli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Helva için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz içi küçük doğranmış
1 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı irmik
Süslemek için;
Fıstık veya ceviz kullanabilirsiniz
Çok Lezzetli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi ayarlıyoruz. Tencereye su, süt ve şekeri alıp, kaynatmaya bırakıyoruz sadece bir dakika kaynatalım yeterli.
Bu arada tavaya ceviz ve sıvı yağ alıp cevizi hafif kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra margarin ekleyip, eritiyoruz.
Eridikten sonra irmik ekleyip, irmiği devamlı karıştırarak iyice pembeleşince ye kadar kavuruyoruz.
Ondan sonra şerbeti irmiğin üzerine ekliyoruz dikkatli olun eklerken çok sıçrıyor ve suyunu çekene kadar pişirin. Servise hazır afiyet olsun
Çok Lezzetli İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için;
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Helva için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz içi küçük doğranmış
1 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı irmik
Süslemek için;
Fıstık veya ceviz kullanabilirsiniz
Çok Lezzetli İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi ayarlıyoruz. Tencereye su, süt ve şekeri alıp, kaynatmaya bırakıyoruz sadece bir dakika kaynatalım yeterli.
Bu arada tavaya ceviz ve sıvı yağ alıp cevizi hafif kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra margarin ekleyip, eritiyoruz.
Eridikten sonra irmik ekleyip, irmiği devamlı karıştırarak iyice pembeleşince ye kadar kavuruyoruz.
Ondan sonra şerbeti irmiğin üzerine ekliyoruz dikkatli olun eklerken çok sıçrıyor ve suyunu çekene kadar pişirin. Servise hazır afiyet olsun
Çok Lezzetli İrmik Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı