Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler

Mantarlı sosumuz için;
400gr mantar
400ml krema
200ml su
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı tereyağı
Baharat olarak
Biraz zerzevat tozu
Karabiber
1 yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı otlar
2 yemek kaşığı nişasta biraz suyla karıştırıp sosumuza ekliyoruz
Ekmek köftesi için;
300gr kurutulmuş beyaz ekmek
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
250ml sıcak süt
20ml sıcak su
Biraz tuz ve karabiber
Kızartmak için;
2 yemek kaşığı tereyağı

Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavamıza bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz eridikten sora soğanlarımızı ve mantarları ekliyoruz.
Yaklaşık bir 5 dakika kadar kavurduktan sora baharatlarımızı ekliyoruz, birebir vakitte hardal ve sarımsağı da ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
Son olarak krema ve suyumuzu ek ediyoruz kaynamaya bırakıyoruz. Son olarak iki yemek kaşığı nişastayı bir küçük kaseye ek edip üzerine çok az su koyuyoruz ve karıştırıp sosumuza ekliyoruz.
Ekmek köftesine geçiyoruz. Kurutulmuş ekmek (Hazırda alabilirsiniz) yahut meskeninizde kurutabilirsiniz artan ekmeklerinizi kullanabilirsiniz.
Ekmekleri küçük doğruyoruz resimdede görmüş olduğunuz üzere ve bir boş kaseye ek ediyoruz.
Sütümüzü kaynatıyoruz kaynadıktan sonra ekmeğimizin üzerine ek ediyoruz.
Küçük bir tavamıza tereyağı ekleyip, eritiyoruz. Daha sonra küçük doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuruyoruz dilerseniz bir tutam maydanoz da doğrayıp ekleyebilirsiniz.
Kavurmuş olduğumuz soğanlarımızıda ekmeğe ilave ediyoruz.
Son olarak şu, yumurta ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
Elimizle yoğuruyoruz ve bir 5 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Güzelce çekmiş olan kıvam alan harcımızı küçük kesimler alarak elimizde yuvarlıyoruz elimizi suyla ıslatıyoruz bu form daha kolay form verebilirsiniz. Büyüklüğünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Yuvarlamış olduğumuz köfteleri tepsi ye diziyoruz.
Bir tencereye şu doldurup kaynatmaya bırakıyoruz. Kaynamış olan suyumuza ekmek köftelerini ek edip yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlıyoruz.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını eritip haşlanmış olan ekmek köftelerini ek edip biraz renk alması için kızartıyoruz. Afiyet olsun .
Çok Lezzetli Haşlanmış Ekmek Köftesi Mantarlı Sos Eşliğinde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst