SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Çok Hafif Ve Lezzetli Yarı Fit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1/4 (çeyrek) çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı tahin
1 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı tam buğday unu
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı damla çikolata
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı kayısı çekirdeği yahut badem çekirdeği
1 paket kabartma tozu
Tepeleme 1 yemek kaşığı kadar kakao
Çok Hafif Ve Lezzetli Yarı Fit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar derin bir kaba alınarak biraz çırpılır.
Toz şeker, sıvı yağ, tahin, pekmez eklenip karıştırılır.
Sonra buğday unu, mısır unu, kakao ve kabartma tozu da eklenerek biraz yoğurulur.
Ardından başka gereçlerde eklenerek çok az yoğrulur (yulaf tanelerinin çok fazla ezilmemesi için çok yoğurmak istemedim. )
Sonrasında (hamur biraz cıvık olacağı için eller sıvı yağla yağlanarak) ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız hamurumuz yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 15-18 dakika kadar pişirilir. Her fırının ısı ayarı bir olmadığı için denetimli pişirmekte yarar var. evet biliyorum nefis görünüyorlar lakin biraz dinlendirmeden yemeyin ağzınız yanmasın sonra afiyetler olsun
Çok Hafif Ve Lezzetli Yarı Fit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1/4 (çeyrek) çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı pekmez
Yarım çay bardağı tahin
1 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı tam buğday unu
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı damla çikolata
Yarım çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı kayısı çekirdeği yahut badem çekirdeği
1 paket kabartma tozu
Tepeleme 1 yemek kaşığı kadar kakao
Çok Hafif Ve Lezzetli Yarı Fit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar derin bir kaba alınarak biraz çırpılır.
Toz şeker, sıvı yağ, tahin, pekmez eklenip karıştırılır.
Sonra buğday unu, mısır unu, kakao ve kabartma tozu da eklenerek biraz yoğurulur.
Ardından başka gereçlerde eklenerek çok az yoğrulur (yulaf tanelerinin çok fazla ezilmemesi için çok yoğurmak istemedim. )
Sonrasında (hamur biraz cıvık olacağı için eller sıvı yağla yağlanarak) ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız hamurumuz yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 15-18 dakika kadar pişirilir. Her fırının ısı ayarı bir olmadığı için denetimli pişirmekte yarar var. evet biliyorum nefis görünüyorlar lakin biraz dinlendirmeden yemeyin ağzınız yanmasın sonra afiyetler olsun
Çok Hafif Ve Lezzetli Yarı Fit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı