Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler
4 demet pazı
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Pişirmek için
Sıvı yağ
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Soğuk su

Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Benim ve çocuklarımın en sevdiği yemeklerden biri. Tadı çok hoş ve çık hafif.
Tencerede suyu kaynatın,tuzu ek edin.
Pazıları demetlerinden ayırmadan yıkayın ve demetin ucundan tutarak kaynamış tuzlu suya batırın 5-10 saniye kadar. Bütün demetlere birebir süreç uygulayın. Fazla tutmayın sıcak suda sarması sıkıntı olur,hafif yumuşaması kâfi.
Saplı kısımlarını keselim ve süzgeçli bir kaba alalım. Yapraklarda kalan suyun süzülmesi gerekiyor.
Diğer taraftan bir kapta kıymayı,ince kıyılmış kuru soğanı ,yıkanmış pirinçi,tuz ve karabiberi karıştıralım.
Sarmalarımızı saralım,resimde gösterdim.
Sardığımız sarmalı tencereye dizelim.
Tavada sıvı yağda rendelenmiş sarımsakları ek edelim üzerine her iki salçadan ek edip az kavuralım.
Sonradan salçayı açmak için su ek edelim ve karıştıralım.
Bu sosu pazıların üzerine dökelim ve üstünü örtecek kadar soğuk su,tuz.
Üzerine fotoğrafta gösterdiğim üzere zıt çevirilmiş tabak koyalım sarmalar pişerken dağılmasın diye.
Kapağını kapatıp kaynadıktan sonra kısık ateşte pişene kadar pişirelim.
Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim ve yağda kızdırılmış pul biber.
Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst