- Konu Yazar
Çok faktörlü verimlilik nedir?
Çok Faktörlü verimlilik oranları toplam çıktı yada çıktının bir bölümü ile girdilerin bir türü yada birkaç çeĢit girdi türü arasındaki iliĢkileri ölçen oranlardır.Personel verimliliği nasıl artırılır?
Personel verimliliği nasıl artırılır?İşyerinde Verimliliği Artırmanın Yolları Nelerdir?
- Çalışma alanının fiziki koşulları (havalandırma, aydınlatma, ses ve gürültü yalıtımı vb.)
- İşyerindeki kurum içi ilişkiler.
- Üretim faktörleri.
- Çalışanların özellikleri ve motivasyonları
- İş gücü verimliliği.
- Teknolojik olanakların kullanımı
- Emek-ücret dengesi.
Marjinal verim ne demek?
Marjinal verim ne demek?Emek, toprak, sermaye vb. Gibi üretim faktörlerini kullanarak bir ürün üretirken, başka bir üretim faktörünü başka bir birim tarafından arttırmak suretiyle diğer faktörlerin sayısını artırarak mümkün kılan ürün artış miktarına marjinal verimlilik denir.
Verimlilik ilkeleri nelerdir?
Verimlilik ilkeleri; doğru ürün/hizmetin doğru zamanda doğru miktarda en az maliyetle müşteri beklentilerine uygun olarak daha yüksek katma değer yaratacak biçimde insan kaynaklarını da gözeterek çevreye zarar vermeden üretilmesidir.Çok faktör verimliliği nasıl hesaplanır?
Çok faktör verimliliği nasıl hesaplanır?Verimlilik, esasında iki şekilde ölçülmektedir. Birincisi, kısmi faktör verimliliği (KFV) olup, üretilen çıktının, girdilerden sadece birine oranlanması şeklinde hesaplanabilir. İkincisi ise toplam faktör verimliliği (TFV) olup; toplam çıktının, girdilerin toplamına oranlanması şeklinde hesaplanır.
Işçinin verimli çalışması için ne yapılmalı?
Işçinin verimli çalışması için ne yapılmalı?Çalışma saatlerini gerektiği gibi ayarlayan işletmeler hem çalışanlarının hem de ortaya konan işler verimini artırmakta daha başarılıdırlar. Uzun çalışma saatleri yerine işin gerektirdiği ve çalışanın çalışabileceği kadar belirlenen bu saatler, verimin artırılmasında kritik bir önem taşımaktadır.
İş dünyasında kendini her zaman güncel tut Ayrıca çalışma performansını arttırmak için yaşam kalitenizde önemlidir. Buna örnek olarak ilk başta uyku diyebiliriz. Günde 7–8 saat uyumak işinizde konsantrenizi ve algılama gücünüzü kuvvetlendirir. İkincisi ise kahvaltı ve en önemli öğünlerden biridir.
Marjinal fiziki verimlilik nedir?
Marjinal fiziki verimlilik nedir?emeğin marjinal verimliliği Diğer üretim faktörleri sabitken, emek miktarındaki bir birimlik değişmenin toplam üretimde yol açtığı değişme.
Verimlilik nedir türleri nelerdir?
Verimlilik nedir türleri nelerdir?Verimlilik Türleri Üretim miktarının üretim faktörlerine oranı olarak tanımlanan verimlilik, “toplam faktör verimliliği” ve “kısmi verimlilik” diye iki gruba ayrılır.