AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cok esnemenin zarari var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çok esnemenin zararı var mı?​

Dr. Yavuz Selim Yıldırım, “Sürekli esneme hali uyku bozukluğundan başka beyine oksijen gitmesini engelleyen uyku apnesi, kalp damar hastalığı gibi hastalıkların belirtisi ve göstergesidir. Bu kişiler en kısa zamanda hekime başvurmalı ve tedavi olmalıdır.
Sık esnemenin sebebi nedir?
Bir solunum fonksiyonu: Esneme vücut daha fazla oksijene ihtiyaç duyduğunda meydana gelebilir. Esneme sırasında kalp hızı artar, fazla miktarda hava alınır ve bu şekilde vücuda daha fazla oksijen ulaştırıldığı düşünülebilir. Beynin soğutulması: Esneme sırasında çene gerilir, baş ve boyun bölgesinde kan akımı artar.
Esnemek solunumu durdurur mu?
Esneme bir solunum; nefes alış-veriş fonksiyonu olabilir. Esneme kandaki oksijen seviyesi ihtiyacını daha iyi karşılar. Çünkü daha derin nefes ile daha çok oksijen alınır ve kalp ritminin artışı da buna yardımcı olur. Yani teorik olarak esneme sayesinde kalp kana daha fazla oksijen pompalar.

Esnemeyi önlemek için neler yapılır?​

Esnemeyi bastırmak için yavaş yavaş yudumlayarak soğuk su için. Su içmek vücudu canlandıracak ve esnemeyi bir süreliğine durduracak. Esneme hissi geçene kadar birkaç kez, burundan alıp ağızdan vermek suretiyle nefes alıp verebilirsiniz.
Esneyince vücudumuzda ne olur?
New York Üniversitesi’nden Andrew Gallup, Esnemenin nedeni ile ilgili yeni bir teori geliştirdi. Gallup’a göre esnemeyi beyin tetikliyor. Beyin ısındığı zaman, komut vererek, çeneyi geniş bir şekilde açtırıp, kanın kafada daha dolaşımını hızlandırarak, ısınmaya karşı koruma sağlıyor.
Esnemeyi durdurmak için ne yapmalı?
Hakim olan inanışa göre negatif beyin enerjisine maruz kalıp, nazara uğrayan kişinin sık sık esnemeye başlar. Nazarın ani ruh bozukluklarına sebep olduğu, birden bire oluşan ağrıya veya ön belirtisi olmadan ortaya çıkan hastalıklara sebep olduğu düşünülmektedir.
Dua okurken esnemek ne anlama gelir?
Namazda dua okurken gelen esneme, şeytanın içimize attığı gaflettendir. Nazara karşı okunan dualarda da şeytanın insandan uzaklaştığının belirtisi mevcuttur. Dua okurken esnemenin o kimsede nazar olduğu düşüncesine dair net bilgiye rastlanmamaktadır.
 
Geri
Üst