AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Cogul sozcukler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Çoğul sözcükler nelerdir?​

Birden fazla varlığı, nesneyi, kişiyi, eşyayı veya kavramı ifade eden ve mutlaka “-ler/-lar” çokluk ekini almış olan isimlere çoğul isim denir. Çoğul isimler, aynı türden birden fazla varlığı kapsayan ve adından anlaşılacağı üzere “çokluk” ifade eden isimlerdir.
Çoğul eki nedir örnekler?
Çoğul ekleri ya da çokluk ekleri, tekil isimlerin sonuna gelerek çokluk anlamı katan ekler. Türkçedeki çoğul ekleri -lar ve -ler’dir: elmalar, kalemler, çocuklar, güzellikler.
Çoğul isim nedir örnek?
Çoğul isim:Yapısında, anlamında birden çok varlığı barındıran, çokluk eki almış isimlerdir. Cins isimlerinin çoğulu yapılır. onlar, evler, fikirler, merkezler, dünyalar, kuşlar, böcekler, kelebekler, arılar…

Çoğul eki nelerdir?​

İsimlerin sonuna gelip onlara çokluk, sayı bakımından birden fazla olma anlamı katan eklere çoğul eki denir. Çokluk ekleri de denir. İsimlere “-ler, -lar” ekleri getirilerek isimlere çokluk anlamı kazandırılır. Eklendiği sözcüğün tek olmadığını birden fazla olduğunu belirtir.
Ler lar eki nasıl yazılır?
Özel isimlere gelen -ler -lar ekleri kesme işareti ile ayrılmazlar. İsimlere birleşik olarak yazılırlar. Çokluk eki olarak bilinen -ler -lar ekleri çekim ekleri olarak bilinmektedir.
Lar ler eki hangi ektir?
-ler/ -lar eki dilimizde çoğul eki olarak bilinmektedir. Çoğul ekleri dilimizde kelimenin çokluk ifade ettiğini belirtmek için kullanılmaktadır. -ler / -lar ekleri dilimizde çokluk bildiren eklerdir.

Çoğul eki ayrılır mı?​

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin …
Ler lar özel isimlerde nasıl yazılır?
 
Geri
Üst