AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Coğrafya Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

SoruCevap

Yeni Üye
Türkiye’de Coğrafya Bölümü olan birçok üniversite bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerde Coğrafya Bölümü yer almaktadır. Bu üniversitelerde Coğrafya Bölümü öğrencileri, coğrafi bilgi ve analiz becerilerini geliştirerek, doğal ve insani çevrenin etkileşimini inceleyebilirler. Ayrıca, bu bölümde öğrencilere jeoloji, iklim bilimi, harita teknolojileri gibi alanlarda da eğitim verilmektedir. Coğrafya Bölümü mezunları, kamu kurumlarında, belediyelerde, planlama birimlerinde, turizm sektöründe çalışma imkanına sahiptirler.
İçindekiler

Coğrafya Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Coğrafya bölümü, Türkiye’de birçok üniversitede bulunan bir bölümdür. Coğrafya bölümü, doğa olaylarının incelenmesi ve dünya üzerindeki yerleşim birimlerinin analiz edilmesi gibi konuları kapsar. Bu bölümde okuyan öğrenciler, coğrafya bilimine ait temel kavramları öğrenirken, aynı zamanda harita okuma, veri analizi ve araştırma becerileri kazanırlar.
Coğrafya bölümü, Türkiye genelinde birçok üniversitede lisans düzeyinde sunulmaktadır. Bu üniversitelerden bazıları şunlardır:
1. İstanbul Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü, Türkiye’deki en eski coğrafya bölümlerinden biridir. Bölümde, fiziki coğrafya, beşeri coğrafya ve coğrafi bilgi sistemleri gibi konular üzerine eğitim verilmektedir.
2. Ankara Üniversitesi: Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü, başkentte bulunan önemli bir eğitim kurumudur. Bölümde, coğrafya biliminin temel prensipleri ve coğrafi analiz yöntemleri üzerine dersler verilmektedir.
3. Ege Üniversitesi: Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü, İzmir’de bulunan bir bölümdür. Bölümde, çevre coğrafyası, nüfus coğrafyası ve kentsel coğrafya gibi konular üzerine çalışmalar yapılmaktadır.
4. Hacettepe Üniversitesi: Hacettepe Üniversitesi Coğrafya Bölümü, Ankara’da bulunan bir bölümdür. Bölümde, coğrafi bilgi sistemleri, coğrafi veri analizi ve coğrafi bilimlerde araştırma yöntemleri gibi konular üzerine eğitim verilmektedir.
5. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Coğrafya Bölümü, İzmir’in önemli üniversitelerinden biridir. Bölümde, coğrafi bilgi sistemleri, çevre sorunları ve kentleşme gibi konular üzerine çalışmalar yapılmaktadır.
6. Dokuz Eylül Üniversitesi: Dokuz Eylül Üniversitesi Coğrafya Bölümü, İzmir’de bulunan bir bölümdür. Bölümde, fiziki coğrafya, beşeri coğrafya ve coğrafya öğretimi gibi konular üzerine eğitim verilmektedir.
7. Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi Coğrafya Bölümü, İstanbul’da bulunan bir bölümdür. Bölümde, coğrafi bilgi sistemleri, kentleşme ve çevre sorunları gibi konular üzerine çalışmalar yapılmaktadır.
8. Selçuk Üniversitesi: Selçuk Üniversitesi Coğrafya Bölümü, Konya’da bulunan bir bölümdür. Bölümde, coğrafi bilgi sistemleri, coğrafi veri analizi ve arazi çalışmaları gibi konular üzerine eğitim verilmektedir.
9. ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi): ODTÜ Coğrafya Bölümü, Ankara’da bulunan önemli bir eğitim kurumudur. Bölümde, coğrafi analiz yöntemleri, coğrafi bilgi sistemleri ve doğal kaynak yönetimi gibi konular üzerine çalışmalar yapılmaktadır.
Bunlar sadece birkaç örnek olup, Türkiye’de birçok üniversitede coğrafya bölümü bulunmaktadır. Coğrafya alanında eğitim almak isteyen öğrenciler, farklı üniversitelerin programlarını inceleyerek kendilerine en uygun olanı seçebilirler.

Coğrafya Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Coğrafya Bölümü Türkiye’de birçok üniversitede mevcuttur.
İstanbul Üniversitesi, Coğrafya Bölümü ile öğrenci kabul etmektedir.
Anadolu Üniversitesi, Coğrafya Bölümü ile eğitim vermektedir.
Gazi Üniversitesi, Coğrafya Bölümü açmıştır.
Hacettepe Üniversitesi, Coğrafya Bölümü lisans programı sunmaktadır.

Coğrafya Bölümü, Ege Üniversitesi’nde öğrencilere eğitim fırsatı sunmaktadır.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Coğrafya Bölümü ile mezunlar yetiştirmektedir.
Coğrafya Bölümü ODTÜ’de bulunmaktadır.
Coğrafya Bölümü Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de yer almaktadır.
Coğrafya Bölümü Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrencilere eğitim vermektedir.

Geri